onsdag 8 juni 2011

Ur askan i elden.


Uppretade kunder, hot och våld kan bli konsekvensen för tågvärdarna när kontantstoppet nu införs på Skånetrafiken.
Att bara kontantstoppet införs i Skåne kan också skapa konflikter när resenärer i Blekinge, Halland och Västra Götaland fortfarande kan köpa en biljett på tåget.

Läs min tidigare blogg om att Skåne straffar alla.

Skånskan

4 kommentarer:

  1. "Kontantfritt" på Skånetrafiken infördes p.g.a,att "ungdomsgäng" rånade busschaufförer vid ändhållplatserna !!!Nu måste således alla som vill slippa gå till resmålet,anskaffa s.k Jo-Jokort..Vad innebar nu detta,jo en dryg vecka senare går "ungdomsgängen" nu ut och rånar passagerare vid busskurerna !!!Senast i går blev en 13-årig flicka rånad på sitt kort i Lomma...M.a.o flyttar man över brottsligheten till den stora massan.Vi som av någon anledning tvingas använda denna trafik,får ju skatteåterbäringen i dagarna,och klassas därför av myndigheterna som ett bättre offerklientel.

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-06-08 11:45

    Den bästa lösningen är att fortsätta acceptera kontanter, det finns låsta system som chauffören inte ha tillgång till. Och sedan bör det vara möjligt att för kortare resor (lokaltrafik) i stället för kort med magnetremsa och osynligt belopp ha "SL-remsor" eller klippkort. Deras värde blir då inte särskilt högt och stöldbegärligt och hanteringen är enkel!

    SvaraRadera
  3. Thorsten:
    Du har lärt känna mina åsikter,inte bara i detta
    fall.Kanske vore det allra bästa att man straffade dessa rånande "lyckosökare"...Själv hade jag gärna sett,att man införde slutna anstalter där de fick lära sig hur man uppträder i humana samhällen !!!Straffskalan skulle naturligtvis vara av sådant slag,att man inte gärna gjorde om sådana brott.I dagens Sverige är det vi som uppfostrats till laglydiga,som får bära bördan...M.a.o den äldre generationen är den som till syvende och sist blir utsatt....Om dagens Sverige kan anses anpassat för de som följer lagen,är för mig högst tveksamt.Nya pålagor,nya regler,nya inskränkningar framtvingat av en ökad anarki.

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-06-08 14:22

    Lars, det ena utesluter inte de andra, det bästa brottet är det som aldrig begåtts, men när det väl har hänt ska samhället reagera konsekvent och framför allt direkt och snabbt. Det har jag aldrig ifrågasatt!

    SvaraRadera