torsdag 2 juni 2011

Somliga blir lyckliga av av att bara hänga.


Tjocka millimeter hajkrokar pressas genom huden, två på insidan av låren, två i vaderna och två ovanför skulderbladen. Sen hissas man två meter upp i luften , repen sträcks, huden töjs och ser ut som om den ska brista - allt för en endorfinkick!
Suspension kallas det om nån är sugen.
I Sverige uppskattas cirka tusen personer hänga aktivt, allt från personer med "alternativ livsstil", till bankdirektör.
Och plötsligt så blev själva tanken rätt tilltalande...!

2 kommentarer:

  1. Det var ett reportage om detta i den senaste "Mitt I XYZ" där dom intervjuade en ung tjej. Möjligen kan det vara samma reportage som vi läst. Hursomhelst undrar jag om folket som ägnar sig åt detta skulle göra det om de varit utsatta för ofrivillig svår smärta, den typ som morfin i höga doser enbart kapar toppen på? Har svårt att tro det. Men folk är olika, så vill dom plåga sig själva så varför inte. Beträffande endorfiner så pratas det ju rätt mycket om det, bl.a. inom löparkretsar så alla vägar tycks bära till Rom, typ.

    /Plutten

    SvaraRadera
  2. Säkert samma reportage, Plutten, jag kved över flickan som hängde där i skinnet. För mig bara obehagsframkallande och äckligt, men vem är jag att döma.....?

    SvaraRadera