fredag 3 juni 2011

Importerade diktaturkramare.


Jag vaknade upp till rubriker som gav mig en isdusch, hjärtsnörp, skakad in i benmärgen, och kaffet i vrångstrupen.
"Demokrati är inte särskilt viktigt för många unga.
En av fyra unga tycker det är bra med svensk diktatur.
Enligt undersökningen kan mer än en av fem i gruppen 18–29-åringar tänka sig att sälja sin röst för en mindre summa pengar."

Importerad arbetslöshet, importerad kriminalitet.
Och nu.
Än värre.

Fast för mig som funderat på syftet med de sjus öppna-gränspolitik för diktaturvana, känns det bra i att få klarhet i vart Reinfeld vill komma med sin dolda agenda.
Kanske bäst och dra härifrån redan nu.
Medan man ännu får.

Expressen DN SvD HD

15 kommentarer:

  1. Men då är det helt enkelt deras plan.
    Fan har de sett på film nu igen. Först kollade de på 1984 och såg den som en plan för ett perfekt kontrolsamhälle.

    Sedan tittade någon på V for Vendetta och såg hur de där skapar oro i ett samhälle för att kunna gå in och ta över som en "stark ledare".

    SvaraRadera
  2. Ingenjören2011-06-03 10:03

    Ehm, andelen muslimer i Sverige är alldeles för litet för att det ens delvis skulle kunna förklara att 23 procent vill ha en stark ledare. Du får nog leta lite längre ner i den svenska myllan för att hitta förklaringen på det. Till exempel var det ett parti som gick framåt väldigt starkt bland ungdommar i valet, men det antar jag att man inte får prata om, för då blir man censurerad och stämplad som 'politiskt korrekt'.

    SvaraRadera
  3. Urvalspersonernas ursprung har här stor betydelse. Mer betydelse än 23% av befolkningen som helhet.....
    Och din tanke om att leta i svenska myllan intresserar mig. Varför skulle frihetsälskande barn och unga som är uppfödda och uppvuxna i stadig demokrati ens fundera på att önska sig diktatoriskt ledarskap?
    I diktaturer däremot, tycks trenden vanemässigt bara vara att ersätta en diktator med en annan.

    Men för all del, blunda och svälj, gärna för min del.

    SvaraRadera
  4. Ingenjören:
    Kan det vara så att dessa c:a 23 % har röstat på något av de "demokratiska partierna",och efteråt upplevt,att dessa slår sig samman till en 7-klöver !!!! Tar beslut mot folks vilja,med märkliga koalitioner bl.a (M-Mp)...Bortser från allt vad som har med "demokrati" att göra,etc,etc..
    Klart att det för yngre grupper är svårt att se skillnad på "demokrati enl. svensk modell" och en diktatur !!!Även jag måste ibland ruska på huvudet,för att inse den bizarra värld som Sverige råkat in i.Kanske ligger förklaringen redan i landets vänstervridna skolväsen !!Ensidig information/ läroplan,orsakar kanske att allt fler tycker "lika",även om pressen uppmanar till annat !!!! Ett friskhetsfall el. totalt förfall ?

    SvaraRadera
  5. Har du något stöd för dina uppgifter om att invandrare är odemokratiska förutom din ideologiska övertygelse? Hur kommer det sig att de ondsinta muslimerna inte syns i statistiken för dem som är över 29?

    SvaraRadera
  6. Den största faran mot demokratin måste ändå vara alla blinda och lättlurade människor, som precis som de etablerade partierna förväntar sig av dem pekar ut SD som världsfaran.
    Det går inte in i mitt huvud hur Jimmie Åkessons parti, som inte nånstans uttalat nåt annat än kärlek för vårt demokratiska land, skulle kunna vara skuld till diktaturkramarna.
    Helt och hållet obegripligt!!!!

    SvaraRadera
  7. ÄRRHÅ, Jag talar inte om invandrare. Jag talar om människor som av hävd önskar styras av EN ENDA allsmäktig, Gud eller ledare.

    SvaraRadera
  8. Lars Å Månsson: Moderaterna var redan innan valet tydliga med vilken invandringspolitik de ville bedriva. Att de nu bedriver den politik de gick till val på är med andra ord inget konstigt. Att svänga om och gå SD:s väg hade däremot varit att ljuga för väljarna oavsett om de stödjer SD "i smyg" eller inte.

    SvaraRadera
  9. ÄRRHÅ:
    Tror inte Carina i första hand ville peka på dem ur "massinvasionens skara",eftersom dessa knappast i större utsträckning medverkar politiskt.Troligare är det väl,att många "ursvenskar" alltmer ser det förräderi,som de folkvalda utför.För nog är det så att "fotfolket" endast är intressant för de styrande vart fjärde år,och då endast någon månad !!! Normalt sett skulle det ju efter allt skryt och skräpp,från de bäst vetande,vara demokratins vagga som står i Sverige !!!Därför är 23% en varning som borde leda till,att också den svenska korruptionen ställs i fokus...Som bekant står inte tiden still,och nya influenser från 3:e världen "berikar" ju oss dagligen,vårt ur jordgolvens "barbarer" stammade folk.....

    SvaraRadera
  10. ÄRRHÅ:
    Jo,i fråga om Högerns(M),stod det klart att man stödde Mona,och vilken linje dessa ville gå.Men det märkliga i hela "vår demokrati",är att Kommunisterna (V) av säkerhetsskäl,sände ut en av ledamöterna på WC,när Reinfeldt skulle omväljas..Liksom att Mp går till val med S-V,i ett stort gemensamt "program"..Därefter struntar i sina väljare och stöder motparten,M som partner när så infaller !!!!Tala om udda koalitioner,som kan få även de mest insatta att förundras !!!

    SvaraRadera
  11. Citerat från artikeln i DN ;

    "De politiska partierna från vänster till höger verkar alltså också ha misslyckats. Avsaknaden av politisk debatt baserad på tydliga ideologiska skillnader, där socialdemokratin talat om skattelättnader och högern fått utrymme att bli arbetarparti, kanske sänt budskapet att valet mellan partier inte spelar någon roll."

    Klart intressant iakttagelse, om möjlig förklaring till de ungas syn på demokrati. Varför bry sig om partipolitik/demokrati om väljarkåren upplever det som att det spelar ingen roll vilka man röstar på? En annan hypotes som artikelförfattaren Staffan Lindberg lägger fram är att bland just denna grupp sker informationsinhämtningen till mycket stor del via Twitter/Facebook. Om så är fallet, är det verkligen alarmerade.

    Men har inte även yngre människor överlag en något enklare begreppsmodell över livet i sin helhet än äldre? Dvs svart/vitt, quick fixes osv. Dvs en stark man fixar allt. Vill minnas att jag själv hade den "åkomman" och det kan ju möjligen vara ytterligare en delförklaring till undersökningens resultat.

    Hursomhelst, klart intressant artikel som indikerar hur det s e r ut, men som sagt det viktigaste är v a r f ö r. Först då kan man börja åtgärda problemet.

    /Plutten

    SvaraRadera
  12. Ulf Hjertén2011-06-03 16:03

    Ett övervägande antal av de flyktingar som sökt sig till Sverige har erfarenheter av diktatur och förtryck. Så det är nog inte i den gruppen man ska söka förklaringen till att så många svenska ungdomar t.o.m kan tänka sig diktatur. DN är inne på Facebook, Twitter och andra liknande informationsspridare. Det kan vara en delförklaring. Demokrati förutsätter medborgare som mera djupt bemödar sig för att förstå sin samtid. En annan förklaring man talar om är den otydliga politiska debatten som gärna blir fruktansvärt ytlig och fragmentarisk, nästan som en slags pågående pajkastning på kvällstidningslöpsedelsnivå. De politiska alternativen blir därmed väldigt otydliga. Allvarligt är det och jag kan tänka mig att i mitt nationaldagstal ta upp en del av problematiken. Man kanske ska försöka sig på att skriva en ny frihetssång som vårt stifts biskop en gång gjorde på 1400-talet. "Frihet är det bästa ting, som sökas kan all världen kring.." Demokrati och frihet är två omistliga ingredienser i mitt goda samhälle.

    SvaraRadera
  13. Nej ÄRRHÅ, sommaren 2010 sågade Reinfeldt sin egen invandringspolitik i finsk press. http://meritwager.wordpress.com/2010/07/11/statsminister-fredrik-reinfeldt-sager-det-sjalvklara-de-som-har-fatt-avslag-forvantas-lamna-landet/

    Naturligtvis kunde vi inte läsa om detta häpnadsväckande uttalande (som borde ha gett stora rubriker i dagstidningarna), då det tillhör kategorin "händelser som kan öka frmämlingsfientligheten" och därmed tystad ner.

    Sedan vände Reinfeldt 180 procent, gjorde en deal med extremistpartiet Miljöpartiet och fick sin personliga hämnd på SD. Och det är svenska skattebelare som får stå för notan. Frågan man måste ställa sig är varför man över huvud taget ska söka asyl den lagliga vägen i fortsättningen.

    SvaraRadera
  14. Ja, vad är vänster och vad är höger i dag? De Rödgröna, som är militanta feminister i normala fall, verkar inte har några större problem med kvinnosynen inom islam.

    Nationaldemokraterna, som räknas som ett högerextremt parti, står betydligt närmare Vänsterpartiet än Moderaterna när det gäller synen på kapitalism och globalism.

    SvaraRadera
  15. Re:Peter o. Hans
    Är det inte just era synpunkter och verklighets skildring av svensk politik 2011,som är grundorsaken till politikerföraktet ??? Kanske är det just förljugenhet och mörkning av "Svenssons" vardag,som nu visar resultat i sådana undersökningar !!!De 23 % som nu öppet visar sitt missnöje,mot landets styrande bör nog tas på allvar.Risken är annars att antalet snart fördubblas....Men därmed är inte sagt,att en diktatur uppstår,utan kanske rent av en modern demokrati !!!

    SvaraRadera