torsdag 9 juni 2011

Solklart, SD.


SD stödjer de rödgröna om utförsäkringarna. Bra.
Sjukförsäkringsreformen var absolut helt nödvändig, men har i alliansens utformning blivit straff som drabbar människor av oförskyllt elände, prövningar och pina.

Sverigedemokraterna måste självklart visa sin humanitet i denna hjärtefråga, och rösta för upprättelsen av välfärden när det gäller sjuka och arbetslösa.

Ingenting är konstigt med det.

Men.
Det absolut farligaste scenariot i nästa val är om KD och C åker ur riksdagen, och M och MP tar över rodret tillsammans, som ny konstellation.

Ty om m M ska regera med de aningslösa öppna-gräns-fanatikerna i MP, i ett för Sverige så typiskt självgott och samaritiskt barmhärtighetslopp, då är välfärdsundergången här.



SvD

6 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-06-09 12:03

    1) SD går faktiskt från klarhet till klarhet i många icke invandringsrelaterade frågor.
    2) MP i regeringen betyder för mig först och främst att det inte går back i miljöpolitiken,, men framåt, som jag tidigare förklarat en betydligt mera ödesdigra fråga än invandringen som är en viktig, men inte en världsundergångsfråga!

    SvaraRadera
  2. Thorsten:
    Problemet är att du inte tagit del av vårt 99-punkts program,som presenterades före valet...
    Har tidigare risat dig för din envisa ensidiga invandringsfråga,som du enbart förknippar med SD.Nu har MP visat sina kort liksom de andra sex i koalitionen...fortsatt massinvasion.Då återstår för SD endast,att se till så sista levnadsåren,för vår urbefolkning och vårt land, blir så angenäma som möjligt !!!Innan den siste svensken släcker ljuset,halar fanan och emigrerar.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-06-09 12:39

    Men Lars, det är just för att jag har tagit del av 99-punktersprogramm att jag berömmer SD för vissa ståndpunkter/initiativ och jag har ju flera gången uppmuntrat SD/dess sympatisörer på den här bloggen just att visa profil även utanför invandringsfrågan. Så här "predikar Du för kören".
    Jag inser också att vi och några till på den här bloggen i invandringsfrågan aldrig kommer längre än att vara överens om att inte vara överens. Men det finns ju så många andra frågor!!!

    SvaraRadera
  4. Lars Å Månsson: Du har så rätt, nedmonteringen av det "angenäma" för våra som redan är inne på de sista levnadsåren har ju redan påbörjats, frågan blir om det blir våra barn eller barnbarn som får släcka ljuset.
    En hel del lampor i min närhet har redan slocknat.... tyvärr.

    SvaraRadera
  5. Beträffande sjukförsäkringsreformen så var tanken god med att införa riktlinjer som stöd för läkarkåren och FK. Problemet med dessa rekommendationer är/var att de enskilda handläggarna nyttjar dessa som regler. Och därmed faller det individuella fallet platt dvs alla är stöpta i samma form. Vi har i media läst om upprörande fall av svårt cancersjuka som nekats sjukpeng men en annan mer utsatt grupp är de med psykiatriska diagnoser. Där har det nuvarande regelverket slagit till hårt, och detta mot en patientgrupp som dels är väldigt stigmatiserade samt oftast har sämre möjligheter att göra sig hörda.

    /Plutten

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-06-09 22:44

    Heja Plutten, Du har alldeles rätt, just personer med psykiatriska diagnoser har hamnat i kläm. Samtidigt har vi en allt mera strömlinjeformad arbetsmarknad där i yrket kompetenta personer som inte är "socialt kompetenta" (jag får allergiska utslag när jag hör detta ord) och inte älskar "att ha många bollar i luften" är näst intill chanslösa.

    SvaraRadera