tisdag 21 juni 2011

Övningströja till


Federley.

9 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-06-21 08:14

    Federleicht...

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-06-21 11:00

    oder Federweisser (schmeckt wie Limonade, aber wirkt anders...)

    SvaraRadera
  3. Na dann lieber Berlinerweisse! Sauer aber wirkt ein bissen....

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-06-21 12:38

    Efter att bara hört talas om den fick jag första gången testa Federweisser = ej färdigjäst vin som säljs färskt i flaskor med löst lock hos min syster i Berlin. Och det var verkligen så, smakar som läsk, men verkar annorlunda.
    Weissbier är inte riktigt min smak, inget utöver kornmalt, jäst, humle och prima vatten ska ingå i öl. Weissbier = veteöl har en konstig syrlighet. Men smaken är som bekant som baken, delad...

    SvaraRadera
  5. Ja Thorsten,Federweisse verkar både uppåt och neråt(inne ifrån) !Vad betr. Weissbier instämmer jag med dig.Mina lieblingssorte är Paullaner och Hofbräuhaus (HB),men dem finner man inte i Sverige.I min stammkneipe i Berlin, dricker jag alltid Zwickel,något som jag ofta längtar efter här uppe i norr.Får nu jag hålla tillgodo med Aqua mineral....Men om läkningen fortsätter i samma utsträckning,kommer jag om någon månad,att njuta alla sorterna i min stad Berlin.

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-06-21 13:36

    Håller tummarna, hast noch einen Koffer in Berlin...

    SvaraRadera
  7. Thorsten:
    Lite vid sidan av rubriken..
    Läste just i BZ ett tråkig reportage,hur läget i Tyskland,liksom hos oss försämras.Alltfler pensionerer i Berlin tvingas söka hjälp från "Bahnhofsmission" för att få mat för dagen..Dessutom försöker många att klara uppehället genom att söka finna pantflaskor.8 cent för bierflaschen,25 cent för Pet..Något måste vara fel i våra länder,när inte pensionen räcker en gång till mat och husrum !För dem som tidigare gick runt och sökte i papperskorgarna(uteliggare) ,har detta nya klientel äldre fattiga också inneburit en skärpt konkurans...Någon som kan förklara en sådan undergång och vad väntar om ytterligare några år ?

    SvaraRadera
  8. Thorsten Schütte2011-06-21 14:27

    Ja, fattigdomen kryper närmare, de kan även diakoner i svenska kyrkan vittna om. Och till "riktiga" uteliggare och de, fortfarande relativt få, ålderspensionärer som inte klarar sig på sin pension, kommer alla utförsäkrade, Ve-och Fasa-tre-are, Harz IV o s v. Ser man sig omkring i samhället finns dock, dolt och synbart, överflöd. Så visst finns det resurser för att rå på fattigdomen!

    SvaraRadera