tisdag 21 juni 2011

Nyanserat och klokt Petter Birgersson.


DN ledare idag:
-I SCB:s siffror finns tydliga tecken på ohälsa hos unga som inte alls är kopplad till ekonomiska förutsättningar. Många barn tycks sakna ett starkt socialt nätverk. En normal vecka har mer än vart femte barn ingen kompis med sig hem och nästan vart femte är inte heller hemma hos någon annan.

Uttrycket "men, ni har inte hela bilden" är rätt irriterande. Det är som om dom som säger detta faktiskt vill ge sken av att dom har det. Minns på SAS när medarbetare ständigt bemöttes av detta enkla avfärdande, om nåt ifrågasattes.

Birgersson har hittat ett tillfälle där det uttrycket verkligen passar som den berömda smäcken, och det handlar om det nya svenska mantrat barnfattigdomen.
Barn blir inte rikare av ett ekonomiska quick-fixes arrangerade av politiker med maktambitioner. Ett kallt samhälle där barn saknar mänskliga kontakter och förebilder, tid och kärlek torde vara mer destruktivt än allting annat.
Och det.
Löser dessvärre inte socialbyrån med aldrig så många slantar.

1 kommentar:

  1. Thorsten Schütte2011-06-21 09:13

    Oron för ekonomin hos föräldrarna som barnen med sina känslospröt känner av även om det inte sägs något explicit kan vara mera påfrestande och skadlig än själva avsaknaden av konsumtionsmöjligheter. Och denna väg har försämringarna i socialförsäkringarna säkert skspat mycken oro hos föräldrar som har smugit sig vidare till barnen maggropar!

    SvaraRadera