fredag 10 juni 2011

Olika falla ödets lotter.


Satt igårkväll och tittade på nyheterna, först kom ett inslag om riksdagsledamöter som slutade för uppåt 15 år sedan, och fortfarande får lön varje månad från riksdagen. Vissa som Cs Daleus får ut över 300 000 kronor om året för att göra ingenting.
direkt efter kom ett inslag om Fas-trearna, som satt och målade nymålade stolar
för 4 000 kronor i månaden.
Sverige, Sverige välfärdsland.

Och för en gångs skull blev jag tvärtyst.
Det finns absolut ingenting att säga.
Bara förtvivla.

DN
Aftonbladet Svt DN DN Expressen

7 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-06-10 11:09

    Det är rimligt med 80 % av riksdagslönen under ett år, bl a för att det kan vara lämpligt med en viss karens innan man från Riksdagen sticker till ett konsult eller PR-jobb. Och efter många år i Riksdagen har det yrket man en gång hade förvandlats mycket, så man måste utforska en ny nisch på arbetsmarknaden. Men sedan bör det vara slut, att man, när man fyllt 50, kan försörjas fram till pensionen är helt orimligt!

    SvaraRadera
  2. Hejsan,
    har läst dina inlägg emellanåt, både på Newsmill och andra ställen (idag också om dig på sajten Politiskt Inkorrekt) och känner att jag bara vill ge dig lite "tummen upp". Jag gillar vad du skriver och vad du står för! Heja!

    SvaraRadera
  3. Du gör mig väldigt glad, Christian!

    SvaraRadera
  4. Håller med Thorsten, 80% under ett år elelr så, för att få en karenstid, är väl ganska rimligt.

    /Öbon

    SvaraRadera
  5. Så blir det i ett land som "toppstyrs",och där de utvalda själva beslutar över sin framtid !!!
    Ett exempel skall jag ge:
    En småskolelärarinna blev intresserad av politik i samband med "Kärnkraftsomröstningen" I hennes hemstad var det parti hon anslöt sig till,ett av de ledande och styrande.
    Eftersom hon var kvinna och motkandidatorerna var få,sattes hon högt på valsedeln...Ja, så högt att när den ordinarie kvinnliga riksdagsledamoten(från sammma ort)insjuknade och sedermera avgick,kom denna nya tämligen okunniga intressent in i landets högsta beslutande organ.
    Eftersom hon inte hade någon bredare politisk utbildning,blev hennes lott att sitta av de första mandatperioderna.
    Men se detta hjälpte likväl,när det parti hon "representerade" backade procentuellt.Nu öppnade sig en generaldirektörspost inom ett område som var för henne,om möjligt än mer obekant.Följden blev oenighet med nämndens övriga personal,vilket till slut tvingade henne att lämna sin post.Nu fanns som tur var en räddningsskärm,som bestod av fortsatt lön om c:a 60.000/mån.Denna "lön" skulle utbetalas tills hon hittade ett arbete,hon kunde tänka sig.Nu har det gått mer än 10 år,utan att hon lyckats finna ett passande sådant.Men det gjorde ju i och för sig inget,eftersom hon nu inträtt i "normal" pensionsålder.Vissa i vårt land drar en vinstlott,på andras bekostnad.
    Otroooligt men sant !!!!

    SvaraRadera
  6. Såg att bla "världförbättraren" Birger schlaug(rättstavat?)tillhör den nämnda skaran,även om det kanske handlade om ngt lägre summa än tex Lennart Daleus. /Petter

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-06-12 18:29

    Son tur är har Birger Schlaug lämnat MP för en tid sedan på sin väg in i ett fundamentalistiskt öken...

    SvaraRadera