söndag 19 juni 2011

Mina gråa strån.



Jag skyller dem på en terrier jag hade i 14 år. Man kan säga att denna varmt älskade Zac, gjorde mitt liv mera spännande, och gav mig en massa livsvisdom. Man kan också säga att han gjorde mig gråhårig, och det vore ärligare.

Men NU, minsann har forskarna hittat ett protein som får håret att behålla sin ursprungliga färg - och får det att växa!
Detta blir en kioskvältare när det småningom kommer att finnas på marknaden - och nån kommer att bli snuskigt rik.

6 kommentarer:

  1. Jag är fruktansvärt fåfång när det gäller mitt hår. Trots min ålder, 50, så har jag förmånen att ha kvar i sort sett allt barr, förutom en liten fläck på bakhuvudet som inte syns. Det kommer ta hårt när mer försvinner. Det är trots allt en kvittens på att tiden går. Så om det fanns en "dunderkur" som fick en att behålla håret så skulle jag hosta upp degen omgående.

    /Plutten

    SvaraRadera
  2. Jag fattar. Det är tufft för er killar, jag känner nån som blivit tunn redan i 20årsålder, där hårfästet bara kryper uppåt och uppåt. Var glad åt din kalufs, och håll tummarna för dunderproteinet!

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-06-19 20:31

    Då tänker jag på det ihärdiga, och lika ihärdigt dementerade, rykten om att Gerhards Schröders och Silvio Berlusconis hårfärg inte är äkta.
    Och: käkar Du ett protein, då spjälkas det i sina beståndsdelar, aminosyrorna, och når aldrig håret. Håret är dessutom dött, en proteinfiber som hänger ut från en (levande) hårsäck!

    SvaraRadera
  4. Äsch, Thorsten, glädjedödare! Men glada blir i alla fall hårfärgningstillverkarna.

    SvaraRadera
  5. Min mamma har alltid sagt att hon fick sina första gråa strån när jag föddes - och då var hon 21. Och, jag var ett väldigt lättskött barn.

    Själv kan jag fortfarande glädjas åt tjockt hår som måste ansas var 6-8 vecka, annars ser jag ut att ha en hövolm på skallen. Särskilt grått är det inte heller.

    /Öbon

    SvaraRadera