tisdag 7 juni 2011

Ingen kaffemoster.


I Blentarp i Skåne har man i helgen kampanjat för godare kaffe, kaffe med smak av blodapelsin, iskallt kaffe, och hederligt bryggkaffe.
Man säger att i vin finns 200-300 smakämnen, i kaffe 800, fortsätter han.

"Världsmästarkaffet", som Sverige tävlade med i barista-VM nyligen, vann med ett "sött och juicigt" kaffe med honung och blodapelsintoner.

Ahhhh, kan känna doften - och fast jag inte är nån kaffemoster alls, så blir jag riktigt, riktigt sugen.

Läser så kommentarerna till den lustbringande artikeln, och häpnar.
I Sverige idag kan inte ens en artikel om nya smaker på kaffe, bli en informativ och läsvärd artikel, utan att en politiskt korrekt pekpinne om förhärligandet och hyllandet av massinvandringen ängsligt och beskäftigt ska kommenteras och skrivas på näsan.

"tack vare multisamhället", "vågar inte tänka på stängda gränser.."
Hur fasiken vrider dom räddhågade till det?
Är dom helt besatta?
Ber att få slippa den allerstädes svenska försöket till hjärntvätt.
Den står mig upp i halsen.

2 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-06-07 18:52

    Jag bara undrar, vem kom först på att plocka oätliga bär, låter dem ruttna, så köttet ramlar av, rostar de fortfarande oätliga bittra kärnorna, malar dom, häller på kokande vatten och dricker spadet??? Hur många oupptäckta växter med dolda smakupplevelser finns out there?
    Tyvärr är det väl lite som med svampboken, alla dödskallar i den förutsätter att någon vågade testa...

    SvaraRadera
  2. Spännande tanke det där, hur allting hände, och började. Bakar just nu en rabarberpaj till gästerna imorgon, man vispar ihop lite grejer, och så blir det en jättegod tårta efter att man bakat den i ugnen. Små saker varje dag är mirakel i sig.

    SvaraRadera