onsdag 22 juni 2011

Här bredvid bland bloggar jag följer...


...kan ni nu följa bonusdotter Carolines två månader i Moldavien, dit hon åkt för att göra sitt examensarbete på KTH.
Jättespännande, utvecklande, berikande, roligt och väldigt, väldigt annorlunda!

5 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-06-22 10:00

    Det var modigt, landet som nog de flesta inte ens vet att de finns, en gång i tiden en del av Rumänien som efter krigsförluster hamnade i Ukraina/Sovjetunionen och blev självständigt efter Sovjets sönderfall. En liten del, med rysk/ukrainsk majoritet, har dock brutit sig ur, Transdnjestrien eller så heter den...

    SvaraRadera
  2. Så spännande med Moldavien!

    /Öbon

    SvaraRadera
  3. Tilläggas kan att det är ett av jordens fattigaste U-länder....Endast c:a 50 % har ett avlönat arbete,resterande är kringresande liksom deras släktingar i Rumänien.Vad som förundrar mig Carina...i ditt inlägg skriver du att hon skall avlägga ett examensarbete(KTH).Kan ett sådant från detta land,ge poäng i det fortsatta arbetslivet ? Men som du avslutar väldigt spännade,men berikande och utvecklande betvivlar jag.Trots det lycka till för dottern..

    SvaraRadera
  4. Efter månader av förberedelser och massa blanketter och ansökningsformulär, beviljades mfs-stipendie för att resa till Moldavien och göra examensarbete. Tjejerna läser CL-programmet på KTH, som ger en dubbelexamen Civilingenjör och Lärare.
    Om jag förstått saken rätt ska dom utvärdera vad som gick fel, när EUbidraget till elektricitetsdragning gick totalsnett så fort EUpengarna var slut.

    SvaraRadera
  5. Kanske var jag alltför kritisk i mitt inlägg.Men av alla länder i Europa,välja ett av de fattigaste och minst utvecklade för sina studier,kan måhända ge nya inspirationer, för "vårt" egna alltmer i dyn sjunkande.Har aldrig själv sett detta land,annat än i TV-reportage och dessa kan ju vara vinklade liksom våra svenska....Till slut ger EU bidrag till andra länder utanför unionen ? I så fall får de ju räkna med förluster,i varje fall i dem som styres genom korruption.

    SvaraRadera