onsdag 4 maj 2011

Vem ska ta notan?


"Huvudregeln är att polisen ska ta betalt när evenemang har ett vinstsyfte. Undantag görs för ideella föreningar som är befriade från skatt.

Betalning ska tas för polisens insatser på eller runt exempelvis en fotbollsarena.
– Det gäller t-baneuppgångar, parkeringsplatser, parker och andra områden där det lätt blir ordningsproblem i anslutning till evenemanget."

Jag vet!
Jag har en lika unik som briljant superidé - polisen griper de kriminella huligandårarna, sätter dem där de ska va, bakom lås och bom.
Sen kan vi andra fredliga glada skattebetalare unna oss våra favoritnöjen i lugn och ro.

Sydsvenskan

6 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-05-04 12:48

    Polisen kan gripa huliganerna när de ertappar dem "i flagranti". Sedan är det domstolarna som kan sätter dem bakom lås och bom om bevisen håller och brottet är tillräckligt allvarligt. Det är en illusion att kunna gripa alla huliganer i en människomassa av flera tiotusen, därav 99 % fredliga och oskyldiga.
    Så i väntan på en patentlösning på detta anser jag att arrangörerna/biljettköparna ska stå för notan, ej vi skattebetalare!

    SvaraRadera
  2. Min patentlösning var inte allvarligt menad.
    Men.
    Dom snälla biljettköparna, ska dom betala mer än entrén?
    Och arrangörerna? Om inte svenskt rättväsende kan hindra denna vandalism och brutalitet, hur ska då arrangörer kunna det?
    Är huliganer ett fobollsproblem eller ett samhällsproblem?

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-05-04 14:49

    Ett samhällsproblem, förstås, som på sikt måste lösas på ett anat sätt. Men i en värld där idrott är så mycket överrepresenterad i alla media, i må-bra-konsulternas metaforer, där miljonkontrakt sluts för spelare mm mm, där vill jag inte som vardagsmotionerande medborgare bidra till idrottens strulkostnader via skattsedeln!

    SvaraRadera
  4. Då är vi flera. Som inte vill bidra till idiotin.

    SvaraRadera
  5. Ulf Hjertén2011-05-04 15:27

    Man kunde åtminstone låta arrangören få tillgång till de "förbrytarregister" som finns och att insläppsvakterna har tillgång till dessa. Detta tillämpas i England, fotbollens hemland. Sedan måste förbundet skärpa till sig vad gäller poängavdrag. Om en supporterklack kastar smällare så att tom domare blir skadade då ska föreningen ha minst 5 poängs avdrag plus att matchen förloras med 5-0. Lite skämtsamt har jag föreslagit att Stockholmsfotbollen satsar på gamla anrika Rejmyrsholm istället för AIK och Djurgården vars klackar ständigt och jämt skämmer ut sig och inte platsar i vår finaste serie.

    SvaraRadera
  6. Bra, Ulf, jag saknar redikala att-göra-kraft-aktioner.Det känns ibland som om vi resignerat.
    Det är klart det måste svida nånstans!

    SvaraRadera