onsdag 4 maj 2011

Spot on, SD!



DN:Sverigedemokraterna (SD) kommer att säga nej till ett femte jobbskatteavdrag om det inte omfattar även pensionärer.
I vårt land beskattas/bestraffas pensionärer högre än någon annanstans, och jag hyllar SD för deras ställning i frågan.

Jag börjar skönja SDs megakliv in på banan för ett humanare Sverige - ge oss tillbaka tron på den genuina solidariteten för barn, gamla, sjuka, hjälpbehövande. Kan ni gå i bräschen, ta initiativet och behålla det, för att återställa människovärdet i vårt kalla land så har ni valet-14 som i en ask.

SvD PI

8 kommentarer:

  1. Helt riktigt!
    Varför skriver inte Aftonbladet, Expressen m.fl. om detta?
    Jo, jag vet redan svaret!

    SvaraRadera
  2. Ulf Hjertén2011-05-04 12:20

    En intressant riksdagsomröstning väntar. Som pensionär har jag flera gånger varit med om att ifrågasätta den högre beskattningen av pensionärer. Det är en orimlig hållning i längden i ett land som tidigt insåg att man borde avskaffa ättestupan. Hoppas att S inte glömmer den nedmontering av pensionerna som alliansen med råge skyndat på.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-05-04 12:33

    Jag har sagt det förr, men det förtjänar att upprepas. Direkt, försäkrad och uppskjuten inkomst bör beskattas lika. Sedan kostar det att gå till jobbet, så ett mindre jobbskatteavdrag, lika för alla som jobbar (eller de flesta i alla fall) kan jag leva med, men inte dagens yviga!

    SvaraRadera
  4. Varför hylla SD? Det är ju snarare dagsformen än någon uttänkt ideologi som bestämmer vad de ska rösta för eller emot. Det enda de vill ha något att säga till om är ju hur många invandrare vi ska släppa in i landet.

    Att de skulle stå för ett humanare Sverige ställer jag mig extremt frågande till. Vad är det som är så mycket mer humant med deras så kallade politik än till exempel Socialdemokraternas?

    SvaraRadera
  5. Svar till Anonym 2011-05-04 13:08

    Vem nämnde något om invandringen i denna fråga? Endast du!
    Den som inte har några relevanta argument talar som du. I princip så håller du med - med inte om förslaget kommer från SD. Det visar att du är en inskränkt och fördomsfull person.

    A.R

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-05-04 14:18

    Carina: lade Du märke till att klockslagen på kommentarerna nu stämmer någotsånär?

    SvaraRadera
  7. anonym, du är full av förutfattade meningar och en instängd mentalitet.
    Ett nytt parti borde ha självklar rätt att visa vad de står för och vill, inte slås i huvet med floskler innan de ens öppnat munnen.

    Och, ja Thorsten, jag har gett upp, klockan bör vara rättvisande nu!

    SvaraRadera
  8. Antagligen kommer det sk femte jobbskatteavdraget läggas i omröstningen om budgeten och då måste SD enas med S,V och MP om en alternativ budget,vilket inte är särskilt troligt./Petter

    SvaraRadera