torsdag 19 maj 2011

Tack för det, migrationsverket!


"Livet kan bli bra trots att man inte får asyl"
Ola Andréasson och förlaget svarar på kritiken angående Migrationsverkets Bamsetidning som riktar sig till asylsökande barn.
-"Vi tycker att det är tråkigt att onsdagen artikel i Helsingborgs Dagblad inte gav en fullständig bild av det projekt som Bamses specialtidning om att söka asyl är en del av."


"Fy bubblan vad Bamse är dum!
"Blöjbäbisarna har talat. Nivån och proportionerna på PKSveriges yberhysteri och panikneuros, på den sansade och välbalanserade informationen från migrationsverket, nådde igår hisnande tornado-styrka.
"Livet kan bli bra trots att man inte får asyl i Sverige- tanken" tycks ha provocerat livet av alla kissnödigt skrajsna, hjärntvättade och förblindade sverigeglorifierarna.
För det kan väl ändå inte vara möjligt.
Det är ju som att slita ifrån dessa nojjiga dårfinkar deras reason for living.
Bara tanken - va! Att det faktiskt skulle gå att överleva nånannanstans.......
Luktsalt hit!

Av hjärtat TACK, TACK, TACK för nyansen och balansen till, Ola Andréasson, vd för Bamseförlaget och son till Bamses skapare Rune Andréasson
Charlotta Borelius, Chefredaktör och ansvarig utgivare på Egmont Kärnan

HD

7 kommentarer:

  1. Ulf Hjertén2011-05-19 14:01

    Så jag behöver inte vara orolig då som i dagarna prenumerarat på Bamse till ett antal barnbarn. Tanken är säkert god och knappast ägnad att försvara ett antal tvivelaktiga avvisningsbeslut. Tids nog får avvisade barn uppleva huruvida Bamse var trovärdig eller vilseförd.

    SvaraRadera
  2. Jag lyckönskar dina barn-barn till att få en mer nyanserad och sansad bild av världen, än den hysterikerna försöker frammana.

    Andréassons som måste väl sägas ha ett stort förtroendekapital i frågan.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-05-19 15:53

    Jag är rädd att rätt så många barn med facit i handen kommer att känna sig vilseförda!

    SvaraRadera
  4. Måtte det finnas vuxna till hand som kan förklara och balansera.

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-05-19 20:47

    Det blir nog svårt när de är bittra och besvikna...

    SvaraRadera
  6. Om föräldrar tar sina barn på en sån totalomvälvande upplevelse som att bryta upp och byta land, utan garantier att få stanna, så är det varken migrationsverkets eller Bamses ansvar om barnen blir bittra eller besvikna,

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-05-20 08:55

    Jag menade: det är svårt för det vuxna att finnas till hands för att förklara och balansera när de (de vuxna) är bittra och besvikna!

    SvaraRadera