onsdag 25 maj 2011

Svensk domstol viker ner sig för islam.



Kvinnan åtalades, vid Helsingborgs tingsrätt, för att i flera e-postmeddelanden till Lars Vilks hotat att döda honom. Åtalet kompletterades senare med brottsrubriceringen övergrepp i rättssak sedan hon under januari i år fortsatt att skicka hotfulla mail till konstnären.

Kvinnan, ursprungligen från Jugoslavien konverterade till islam i juni 2007.
Hon har i polisförhör, senast i februari i år, gett uttryck för en aggressiv religiositet. Hon stod få fast vid det hon skrivit i sina hotmail och ansåg att Vilks "genom sitt skymfande av islam borde dö".

Tidigare har hon för Helsingborgs tingsrätt förklarat att hon inte erkänner "era svenska lagar eller eran domstol".

På onsdagen skrev den 40-åriga kvinnan till Göteborgs tingsrätt, dit målet flyttats, och hävdar att hon inte kan närvara vid huvudförhandlingen på tisdag eftersom hon är psykiskt sjuk

Kvinnan har fått ett erbjudande om vistelse på psykiatrisk akutmottagning, men avböjt.

Ursäkta mig......?!?!
Trodde man blev hämtad av polis om man inte infann sig till rättegång?
Erbjudande om vistelse....?

I svenska rättssalar sitter de åtalades vänner och skrattar för att de kan driva med svensk rätt på det här sättet, och undgå att bli dömda.

Jag däremot kan hålla mig för skratt.


GP

16 kommentarer:

  1. Då är vi två som kan hålla oss för skratt.
    Sanningen är väl den att hon är sjuk på riktigt coh att fängelserna är fulla.
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  2. Det var när hon sökte hjälp förra året som hon erbjöds vistelse på psykiatrisk mottagning, alltså inget som tingsrätten erbjudit henne nu.

    "Tingsrätten hade under onsdagen inte tagit ställning till kvinnans begäran." Så om hon kommer att hämtas med polis eller ej går ju inte i dagsläget att veta.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-05-26 08:12

    Det finns en underlig assymetri här: emellan de åtalade (om det inte sitter i häktet p g a förväntat högt straffvärde och/eller mörkläggningsrisk) ganska enkelt kan utebli, känner sig vittnen och målsägande piskade och jagade av kallelser till rättegången med hot om sanktioner vid utevaro. Ingen bra metod att fo folk att vilja ställa upp som vittnen!

    SvaraRadera
  4. Mikael, har jag uppfattat dig rätt att du inte ser några problem med att likheten för lagen läggs åt sidan såhär flagrant?

    SvaraRadera
  5. Någon som känner till hur vår "lagstiftning" ser ut när det gäller sådana psykiskt sjuka personer ?? Förr kunde dessa omhändertagas för att skydda sig själv och allmänheten.Sedan dåtida"dårhus" har skrotats,finns ju trots moderna tider lika många sjuka...Det som ändrats är att dessa nu går fritt kring bland oss "vanliga" Otaliga blodiga mord,överfall har vi senaste år tvingats uppleva,men ingen tycks bekymra sig därom.Råder här också 7-klöverns "Lets Go"-politik ???

    SvaraRadera
  6. Mycket galet det här. Likhet inför lagen, pyttsan. Det verkar som om hon galningen kan välja själv om hon skall bli straffad.
    Är rättsväsendet så lätta att dupera!?
    Man blir "mörkerädd"

    Eva-Marie

    SvaraRadera
  7. ni verkar ju inte ha läst artikeln? Hon har skickat in en begäran om att inte behöva komma till rättegången, men att domstolen går med på det är nog rätt osannolikt - rättegången är ju inte förrän nästa vecka, så polisen har ju tid att hämta henne. erbjudandet om vistelse på psykklinik kom för tre år sedan. Spara er ilska till saker som verkligen hänt!

    SvaraRadera
  8. Max:
    Från min sida finns ingen som helst ILSKA...
    Snarare den underlåtenhet,att i tre år strunta i hjälp åt en människa som tydligen är svårt sjuk.Om inget annat,så tyder hennes egna skrivelse till domstolen,att allt inte står rätt till.

    SvaraRadera
  9. nä ok. Jag syftade på den ursprungliga texten och de kommentarer som ondgjorde sig över "bristen på likhet inför lagen"...

    SvaraRadera
  10. Kvinnan har i polisförhör gett uttryck för en aggressiv religiositet. Hon stod få fast vid det hon skrivit i sina hotmail och ansåg att Vilks "genom sitt skymfande av islam borde dö".
    Tidigare har hon för Helsingborgs tingsrätt förklarat att hon inte erkänner "era svenska lagar eller eran domstol".

    Hur kan en person som öppet erkänner noll respekt för svensk lag, förväntas tro på likhet inför just denna lag?

    SvaraRadera
  11. så problemet är att vissa som anklagas för brott inte tror på likhet inför lagen? Av rubriken och blogginlägget, (och även din kommentar "Mikael, har jag uppfattat dig rätt att du inte ser några problem med att likheten för lagen läggs åt sidan såhär flagrant?") fick jag intrycket att ni menar att det svenska domstolsväsendet inte upprätthåller likhet inför lagen... Själv har jag svårt att bli upprörd över att anklagade gör allt för att inte bli dömda eller försöker få ett så milt straff som möjligt - om domstolarna inte upprätthåller likhet inför lagen är det helt logiskt att bli upprörd, men det har ju inte hänt i det här fallet.

    SvaraRadera
  12. Max, du tycks vara mer intresserad av att hitta inkonsekvenser i Carina-Finas lättsamma och roliga texter än att reagera på att en person uppger sin religion som motiv för att ta livet av folk, och att samma person när det börjar bli lite hett om öronen åberopar sjukdom för att slippa lindrigare undan.
    Lägg ägg, Max!

    SvaraRadera
  13. Texten speglar ju en upprördhet över att den svenska staten inte tillämpar likhet inför lagen, men läser man artikeln så stämmer ju inte det, vilket gör att hela argumentet som texten bygger på faller. Nu har jag inte läst fler av soldatmammans inlägg, men just detta finner jag varken lättsamt eller roligt (det verkar ju inte soldatmamman göra heller, eftersom hon kan "hålla sig för skratt"!). Om man bara vill att folk skall hålla med en, och inte påpeka några felaktigheter öht, förstår jag inte varför man har ett kommentarsfält?

    SvaraRadera
  14. Max:
    Fortsätt gärna läsa och utvärdera Carinas intressanta blogg.Bland alla dem som jag tittat in på finns ingen motsvarighet.Pedagogiskt är den dessutom för alla åldrar att rekommendera.Och visst lägger hon ribban högt,med undantag av rena bla,bla,bla.o.oförskämdheter.Tror att just det sista,har fått de mest inbitna vänsterextrma,att med jämna mellanrum titta in och efterlämna sin galla !!!Men så skall det ju vara i en "RIKTIG DEMOKRATI" och något som bloggen gärna lär ut till Sveriges förljugna.

    SvaraRadera
  15. Anna och Lars, oj, jag tappar målföret - TACK, tror aldrig jag hört så fina ord om mig - jag blev otroligt stolt, tack!
    Det är nog så att inte alla uppfattar nyansen i mina texter, men Max, jag vill verkligen ha mothugg, så känn dig inte avskräckt, även om du inte är nöjd med just denna blogg.

    Jag är sårad, förolämpad, och arg på hela kvinnan - för hennes kritik av mitt lands lagar - när valet hon har är muslimska sharialagar. Så det är möjligt att min kritik inte är så saklig som du önskar, bara fruktansvärt personlig just i detta fallet.

    SvaraRadera
  16. Thorsten Schütte2011-05-26 21:38

    Det finns nog fog för antagandet att hon verkligen lider av en allvarlig psykisk störning som fått sitt utlopp i att bli muslim av den extrema sorten. Det kan vara slumpens skörd och ögonblickets ingivelse, under andra omständigheter hon kanske blivit neonacist, scientolog eller anarkosyndikalist...

    SvaraRadera