fredag 6 maj 2011

Putins ger Sveriges statsminister en rejäl och rättvis käftsmäll.


I Sverige finns en klart odemokratisk, förutbestämd och tydligt styrd reglering, när det gäller vilka frågor som får tas upp på presskonferenser, i media och den offentliga debatten.

När den ryska premiärministern Vladimir Putin nyligen besökte Sverige kunde han inte låta bli att kommentera hur extremt styrda journalisterna var med sina frågor till statsminister Fredrik Reinfeldt.

Statsminister Reinfeldts presschef säger nej – och ryter till när journalisten ändå försöker. Obetydliga medborgare göre sig icke besvär i Reinfeldts Sverige.
Då tog antidemokraten Putin chansen och gav Reinfeldt en sann lektion i demokrati.

Att bli knäppt på näsan av just Putin i demokratifrågor, det måste vara den värsta och smärtsammaste käftsmällen en politiker i västvärlden kan få.


Realisten

3 kommentarer:

  1. Fantastiskt! Skönt att någon belyser det otroligt skenheliga i landet. Jag har inte mycket hopp om Sverige men dina artiklar skänker tröst! Media i Sverige är så extremt styrt att man måste läsa/se engelska eller amerikanska nyheter för att få en någorlunda bild av händelser i världen. Jag förfaras mer och mer över Svensk media, även när jag tror att jag nått en gräns, och den sjuka nedtystning som sker dagligen! De senaste rapporterna om Bin-Laden avlivningen gör mig illamående! De skriver att det kräket minsann var obeväpnad, att han anses vara en statsman i sina kretsar, att han var en trevlig och omtänksam man, va fAAAAAaaan! Det är den värsta mördare av civila, oskyldiga och vettiga människor i historien! Hur kan de annat än lovorda, applodera och hurra för den fantastiska insats som amerikanerna gjorde för världen? När Ryssland anser att Sverige inte är demokratiskt så har vi slagit nya rekord! Jag skäms!

    SvaraRadera
  2. Den näsknäppen visste var den tog..
    Så kan det gå när vår så populära statsminister vill leka med de stora gossarna.
    /HellBoy

    SvaraRadera
  3. Martini:
    En gammal svensksocialistisk trend som fortlever.
    Förutom att söka vända kappan efter vinden,har man gärna haft umgänge med olika diktatorer och teroristledare.Castro,Ho Chi Min,Che Gevara,W Ulbrich samt otaliga afrikanska "ledare"..Alla exempel på Sveriges umgängeskrets.Till slut en kommentar till Ryssland`s demokrati..Troligen mindre totalitär än vårt 7-klöver styre !!!!

    SvaraRadera