tisdag 17 maj 2011

Nu jäklar blir det krig - rosornas krig.


Håkan Juholt planerade en kupp mot Mona Sahlin - och förrådde henne i SVT:s Aktuellt.
Det hävdar förre justitieministern Thomas Bodström i sin kommande bok där han angriper den nye partiledaren på punkt efter punkt.
Samtidigt riktar exministern en varning till Juholt:
- Andra kommer att vilja ha revansch precis som Juholt själv ville.

Thomas Bodströms bok "Inifrån: makten, myglet, politiken" släpps först nästa vecka, och jag trodde väl aldrig att jag skulle vilja kasta mig över första exemplaret av en bok av - Thomas Bodström!
Men så är det.
I just can´t wait.

Expressen

7 kommentarer:

  1. Rosornas krig har nog alltid pågått med kanslihushögern som segrande sedan Palme dog. Nu är det ett skifte bland schimpanzhannarna och förlorarna grupperar om sig men jag har också hört rykten och det har ju också stått i media att han inte får några att jobba för sig som kan något. Det är illavarslande för honom och bra för oss som ser en katastrof i annalkande om han får mer att säga till om.

    SvaraRadera
  2. We ain´t seen nothing yet, Nils......

    SvaraRadera
  3. Om man ser tillräckligt seriöst på denna sak kan det mycket väl leda till att Håkan Juholts popularitet ökar genom Thomas Bodströms angrepp. Bodströms medverkan i valrörelsen skulle ju leda till S-framgångar i Stockholm, trodde man. Resultatet blev tvärt om. En mångsysslare som Bodström är ingen direkt tillgång för ett parti. Och valet av tidpunkt för USA-resan tydde på dåligt omdöme om han ville fortsätta med politiken. Jag höll på Mona Sahlin till 100%. Nu gör jag detsamma med Håkan Juholt. Det var inte han som svek Mona inför valet.Nej det var andra sossar - inom 08-området - som undergrävde förtoendet för henne. Juholt har alla förutsättningar att bli en framgångsrik S-ledare.Förutsatt att man inte lyssnar på politiska lättviktare av Bodströms sort.

    Ej anonym: Sven-Eric Forsén

    SvaraRadera
  4. Tack för ditt initierade inlägg, Sven-Eric. Bodström är i mina ögon en lättviktig opportunist, men jag befarar att det han har att berätta kommer att sätta hus i helvete, och att det blir en bestseller.
    Vad man sen kommer att fatta för omdömen om, dels författaren, dels Sahlin vs Juholt, det återstår att se.
    Vi har ju sett förut att skandalboksförfattare som grävt en grav åt andra, själv trillat där i.

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-05-17 20:57

    Nja, det kan bli som med boken om kungen, reaktionen blir en gäspning...

    SvaraRadera
  6. Fast ett förakt för simpla wanna-be-författare som sänker sig hur lågt som helst för att tjäna pengar.

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-05-17 21:44

    Tja, läste en deckare av Bodström, den var inte oäven och visade att författaren visste vad han skrev om.

    SvaraRadera