söndag 8 maj 2011

Muslimer gilla inte olika.


Våldsamma sammanstötningar mellan kristna och muslimer inträffade i Kairo i går.
Oroligheterna uppstod när 500 extremt konservativa islamister, så kallade salafister, angrep en koptisk kyrka i den fattiga stadsdelen Imbaba.
Nio människor dödades och 144 skadades.

Aftonbladet
PI Sydsvenskan

8 kommentarer:

  1. Hade lust att säga "vad var det jag sa".... Men avstår eftesom ni förordare för "revolten" är i mertal.Nu vill jag varna er för dessa Salafister,som redan har starkt fäste i Sverige.Kom sen inte i efterhand,när också våra inhemska kyrkor börjar brinna och påstå,att ni inte hade en aning....OBS! Dessa salafister är bara en grupp av otal,som ni trodde kunna leva i en demokrati !!!Anden är släppt ur flaskan,bäva månde västvärlden... s

    SvaraRadera
  2. Morrn, Lars, många slangar kvar? Väldigt ont? Lyckad op?
    Det är då förbannat också att dom naiva och godtrogna olik-älskande inte kommer att få upp ögonen förrän det inte finns nån utväg. Det är min sorg.

    SvaraRadera
  3. Ja Caina,nu har jag bara några slangar kvar..Men i morgon väntar jag att man skall på nytt pyssla,för att förbereda nästa ingrepp."Väldigt ont" har jag tack o.lov inte idag,men ersatt av oro inför nästa op....

    SvaraRadera
  4. Lars, du har säkerligen tänkt på det själv, men be att få lite lugnande inför morgondagen. Varför skall man lida i onödan är min devis? Har aldrig blivit nekad inför mina ingrepp.

    Nåja, du får väl försöka glädja dig åt den goda sjukhusmaten ;-) samt att SD får en rekordnotering i Demoskops senaste mätning, 7.1% dvs fjärde största parti.

    /Plutten

    SvaraRadera
  5. Plutten,bästa hjälpen får jag genom allt deltagande från er på bloggen..Även om det känns tungt just nu,har jag inte förlorat hoppet helt..Men det har helt enkelt blivit för mycket sorg och sjukdom sista månaderna...När man dessutom ligger som du skriver i en sjukbädd,kommer förutom smärtor också en massa andra tankar genom huvudet.Men man får glädja sig över små ting som du så riktigt skriver....

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-05-08 16:28

    Lars, hålla ångan uppe!
    Och det finns, trots allt, hopp för de kristna i Egypten:
    http://www.varldenidag.se/nyhet/2011/05/07/Kopter-i-Soul-fick-eget-paskmirakel/

    SvaraRadera
  7. Jag känner dig inte Lars Å Månsson men det låter som om du har det väldigt tufft. Önskar dig god bättring.
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  8. Ulf Hjertén2011-05-09 11:37

    Extrema islamister är ett gissel, liksom andra extrema terrorister, men jag skulle veta var någonstans i Sverige som salafisterna har starka fästen. Finns någon som kan intyga så att man vet om det finns något fäste i närheten som man bör hålla ögonen på och i lokala media varna för.

    SvaraRadera