fredag 20 maj 2011

Miljöpartiet, fortfarande för muppigt.


Aftonbladets ledare:
" Miljöpartiets kongresser brukade – precis som partiet självt – vara ett slags lättare underhållning i den svenska politiken. Krångelutskott, lustiga kläder, ovårdade skägg och kollektiva övningar."
Och visst är det så, de udda kufarnas parti, nu identifierar sig dessutom 72 procent av Miljöpartisterna som vänster, har aldrig riktigt lockat mig, även om jag imponerats av Maria Wetterstrand.
Nu kommer Fridolin, han är full av det söta vin, av sin vetåkers frukt, sina bärmarkers saft, av den vinande valsmelodin....... Nja, kanske inte riktigt så, men har under sin tid i rampljuset haft en enastående förmåga att hamna just där, i strålkastarskenet. en frisk fläkt som jag väntar mig mycket av.
Vem som blir hans moatjé? Den av de två som har minst lik i garderoben, om man får tro dagens rubriker.
Fast för mig?
Skulle inte tro det.
Jag lägger extrem vikt vid humanfrågorna, och värjer mig mot alla yviga, svepande drag och flumliberalismen.
Dom når liksom aldrig fram till mitt hjärta.

svd svd svd svd dn aftonbladet expressen

2 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-05-20 10:36

    Som jag några inlägg tidigare skrev under mitt politiska credo så har MP gjort inbrytningar i det socialliberala lägret. Det är därför företrädare som känner sig hotade kan reagera med ett nästan obegripligt ursinne mot konkurrenten, som FPs Carl B Hamilton nyss på Newsmill eller vissa centerpartister tidigare. Om man ser sig omkring i Europa vandrar de gröna partierna liknande vägar i många europäiska länder och i denna kraftiga bakgrundstrend kan tillfälliga fnurror i personfrågor inte lägre vålla samma skada som i dess partiers "Sturm und Drang"-period. För första gången, t ex, ställer de Gröna i Tyskland en ministerpresident i en delstat, och inte vilken delstat som helst: just Baden-Württemberg, bilindustrins Mecka och sedan 40-talet fast i CDUs händer.
    Och, även om jag på denna blogg mest diskuterar annat, så är fågorna om hur vi kan kombinera ett drägligt liv här på jorden med att inte förstöra den, de för mig mest centrala och allt annat överskuggande ödesfrågorna, jag själv försöker dra mitt strå till stacken, utöver min rena yrkesgärning även genom att pusha för en mycket kostnadeffektivare lösning för vindkraft off shore, som mycket kort beskrivs i slutet av mitt inlägg:
    http://www.nyteknik.se/popular_teknik/teknikfragan/article3114394.ece
    och där jag på olika sätt lobbar för att få denna lösning med i diskussionerna.

    SvaraRadera
  2. Är ingen expert men tror att om Mikaela Valtersson blir vald som språkrör så kanske partiet rör sig mot höger eller snarare åt mitten.Mikaela anses ,vad jag har förstått,stå till höger i partiet.Då kan det kanske bli lättare för regeringen att göra upp med MP i fler frågor,men det kanske Thorsten kan bedömma bättre./Petter

    SvaraRadera