måndag 23 maj 2011

Jag visste det, jag visste det!


Nu är dom här igen, dom som inte vill ta i folk med tång.
Magnus Ljungkvist om Thomas Bodström, idag på newsmill.


Sannerligen säger jag dig, Magnus Ljungkvist,: I denna natt,
förrän hanen har galit, skall du och alla andra sossar, tre gånger förneka Bodström.

13 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-05-23 14:19

    Sossarna har mycket att lära av MPs öppna och genomskinliga process. Förresten hoppas jag att Mikaela Waltersson sväljer förtretet och jobbar kvar som MPs ekonomiska talesperson. Hon kan gärna även bli chefsförhandlare i samtalen med regeringen.

    SvaraRadera
  2. Waltersson var min favorit, det vore synd om hon försvinner, bättre slicka såren och kommaige, absolut, Thorsten.

    SvaraRadera
  3. Thorsten:
    Vore jag MP-anhängare skulle jag puffa för dig på en ledande post.Tror att få i detta land är bättre skickade....

    SvaraRadera
  4. Nu skojar du allt med mig...!

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-05-23 16:30

    Har nuddat vid tanken, Lars. Jag får ser hur vardagen stabiliseras när jag gått ner på 60 % en tid. Känner jag till hösten att jag har kraft över tar jag mig en funderare ang. medlemsansökan. Min svåger i Berlin har nyligen gått med och är mycket aktiv, jag får se lite hur det går för honom också. Det är ju angenämare att jobba i ett parti som växer och ligger i tiden än i ett som långsamt vissnar!

    SvaraRadera
  6. Nuuuu först såg jag! Lars skrev till Thorsten, inte Thorsten till Carina. Snubbelläste!
    Och allt faller på plats.
    Klaaaart Thorsten ska föra MP framåt. Här har du supporters en masse, go, go, go!

    SvaraRadera
  7. Jag och Lars kan puffa dig Carina för vårt parti....nämligen den snabbast växande folkrörelsen i Sverige.......SD!
    Du hade gjort ett fenomenalt intryck i riksdagen;)

    /HellBoy

    SvaraRadera
  8. Behöver ni en rättskaffens kvinna, så inte mig emot!

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2011-05-23 22:05

    Jag välkomnar Carinas möjliga framtida engagemang i SD lika mycket som Lars' och Carinas stöd i mina funderingar ang. MP. Om denna anda vore mera spridd, att verkligen skilja mellan sak och person och hellre uppmuntra till engagemang i ett konkurrerande parti än passivitet, då skulle det politiska vardagslivet och viljan att engagera sig politiskt vara större i landet. För det viktigaste är att man engagerar sig och skulle alla engagera sig för samma parti - det vore fasansfullt. Det är bättre att mångfalden blomstrar, men att man har vänner i alla läger!

    SvaraRadera
  10. Har personligen inga planer på att gå med i vare sig MP eller SD, men vad Mikaela Valtersson beträffar hoppas jag att hon vill vara kvar ekonomisk talesperson för MP.Det borde också ligga i MP:s intresse att ha henne kvar hon är både skicklig och pragmatisk som politiker /Petter

    SvaraRadera
  11. Ulf Hjertén2011-05-24 11:14

    Har ett aktivt församlingsår bakom mig, där jag bl.a. lett ett antal samtalskvällar kring olika ämnen. Det som slagit mig mer än tidigare är hur ett möjligt engagemang ser ut rent åldersmässigt. Familjer där båda föräldrarna arbetar och är mitt i karriären får allt mindre tid över till folkrörelsearbete. Idéer saknar man inte. Vilja saknar man inte. Men tid. Jag har tid. Ungarna är utflygna. Mina idéer är inte sällan samstämmiga med deras som är mitt i karriären. Det kunde vi snart finna i samtalen. Slutsats: Vi pensionärer som fortfarande har hygglig hälsa kanske måste ta större ansvar igen och lämna SPF-tidningen Veteranens glättighet och glidarideal. Våra folkrörelser är vår demokratis viktigaste bas. Vi ska inte räkna med att "det fixar andra". Så engagera er Thorsten och Carina (när ni blir pensionärer) i det parti som ni finner svara bäst mot era ideal.

    SvaraRadera
  12. Thorsten Schütte2011-05-24 12:57

    Ulf har så rätt, för barnfamiljer "mitt i livet" är ett större ideellt engagemang svårt att åstadkomma. Ibland var vi glada om vi hann till Gudstjänsten då och då. Får man därefter i ett nytt lugnare livsskede kraft och tid över, känns det naturligt att öka sitt engagemang igen. Jag känner att jag har suttit färdigt i möten och sammanträden inom kyrkan, (folk)partiet, facket, hyresgästföreningen, autism- och Aspergerförbundet. Nu med facit i handen, min diagnos, vet jag varför jag blev så rastlös under långa möten, varför de var sådana energitjuvar. Ett framtida engagemang får snarare bli expertstöd, hjälp och utredande på de områden där jag har hög kompetens att tillföra än att börja sitta av möten igen. Bara passivt medlem, "Karteileiche", vill jag inte vara. Jag ska tids nog kolla om ett på detta sätt aktivt medlem är välkommen inom MP, den här bloggdiskussionen har puttat mig en bit på denna väg!

    SvaraRadera
  13. Thorsten Schütte2011-05-25 18:19

    Nu har jag via en vän som är kommunpolitiker för MP (har flytt dit från batongliberalerna FP...) anmält intresse hos MP, om de har nytta av en sammanträdesfientlig kyf som jag med mina expertkunskaper...

    SvaraRadera