lördag 28 maj 2011

Debatten om hemligt kön


i veckan,har gått mig spårlöst förbi.
Men tyvärr, det går inte att värja sig lägre.

Det handlar om paren som helt emot naturen väljer att dölja, och inte avslöja sitt nyfödda barns kön för barnet själv, och för omvärlden.
Voffor då då?
För att inte "tvinga in barn i könsroller".
Ska barnen ha ögonbindel och öronproppar?
Det här är helt otrampad mark för mig.
Det är obegripligt, total bara weird.
En pappa säger; vill du diskutera med en person, så behöver du inte bry dig om vad som finns mellan benen.
?????????????????????????????????????????????

När mina söner föddes var det det första jag fick veta; tre stora pojkar.
Varför skulle jag vilja sudda ut deras kön?
Adam och Eva, Adam var man, han hade petterniklas, Eva var kvinna hon hade ingen petterniklas, men två runda kullar, som det kan komma mjölk ur till de barn som växer inuti henne efter att hon befruktats. Av mannen.
Vi ÄR inte lika.

Dessa människor skrämmer mig.
Och deras "rena" barn - vad ska det bli av dessa förvirrade och ut-tittade tingestar.

politiken

4 kommentarer:

  1. Att vissa föräldrar vill veta könet på barnet innan det föds kände jag till.Men att det finns (forhoppningsvis en mycket liten minoritet)dom som mer eller mindre vill förtränga barnets kön när det väl är fött var något nytt-och skrämmande./Petter

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-05-29 09:58

    Som vanligt måste det ju finnas en mellanväg mellan extremen. Dumt att hemlighåller könet. Men jag skräms också, för att nämna ett exempel, på den strikta uppdelningen i rosa och ljusblått i leksaksaffärer. Jag tror det är bra att man uppmuntrar barn som ej följer könsrollens mönster utan våga vara sig själva i sina val!

    SvaraRadera
  3. Det handlar inte om att inte acceptera barnens biologiska skillnader. Det handlar om att inte acceptera den stora massans förväntningar och krav på hur en pojke eller flicka ska se ut, bete sig och tänka.
    Det dessa föräldrar försöker göra är att låta sina barn få en större frihet att själva få forma sitt beteende och personlighet utan samhällets påtryckningar om hur de borde vara. Tänk själv efter: det är nog ingen slump att du tänker och resonerar som du gör. Dina åsikter springer ur dina föräldrars, din omgivnings värderingar och du blir så klart präglad av dem. Men det kan du ändra på genom att bli insatt och på så sett komma till insikt om att du är själv fånge i patriarkatet. Det är vi många som är mer eller mindre, men ju mer påläst, desto mer medveten blir vi och med kunskap har vi makt och med den kan vi tillsammans förändra. För vi vill väl ha fria lyckliga barn som är stolta över sig själva såsom de är!

    SvaraRadera
  4. Mina söner är lika fria, lyckliga och stolta över sig själva som jag är över mig.

    SvaraRadera