onsdag 18 maj 2011

Bamse har blivit Sverigedemokrat.




Fakta:
Egmont Kärnan har gjort ett specialnummer av Bamse för Migrationsverket. Bamsetidningen vänder sig i första hand till asylsökande barn i familj och de viktiga vuxna, men den passar även för barn som vill veta mer om hur det går till att söka asyl i Sverige. Tidningen är pedagogisk och innehåller serien Bamse, Mim och Meles. Tidningen innehåller även Bamses skola om känslor, rättigheter och asylprocess.

Nu j-ar är gammelmedias journalister i krig. Dom spottar och fräser och kräks ilsket gul galla över Egmont Kärnan, som dom tycker har kidnappat deras egen socialistnalle.

-"Världens dummaste björn!" skriver Mattias Elftorp kinkigt i Helsingborgs Dagblads kulturdel, och menar att världens snällaste björn nu är helt körd, för att de utvisade barnen i tidningen "är glada över att vara hemma igen."

Kanske, kanske migrationsverkets Bamsetidning bör läsas i sin helhet, och inte dömas efter lösryckta hysteriker.

Kanske, kanske, Bamse verkligen är SD, och tror på att "Det krävs ett nytt sätt att tänka, för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka"


Helsingborgsdagblad dagensmedia

11 kommentarer:

  1. Äntligen en vettig kommentar om detta om.
    Jag tycker det var väldigt skrivet!

    Det mesta jag sett om detta är "Där ryker prenumerationen, ungarna får säga vad de vill." Detta skrivet av en docent vid Malmö Högskola

    Även andra klockrena är;"TROLIGT att verkligheten ser ut så! Vilket fruktansvärt hyckleri! Jag mår illa!","BAMSE som har ställt upp för svarta ,annorlunda människor(figurer) ska nu skicka hem dom till sitt hemland, för där är det inte så dåligt? Man behövde inte fly från sitt Land? Alla föräldra sluta köpa denna tidning tills tidningen har sagt ursäkta/förlåt! BAMSE är besudlad och en utförsäljning har genomförts! Är detta en hjälp för vår Allians regering(M) som inte klarar sitt jobb! "SKICKA HEM DOM" är slogan!Kan undra vad denna tidning har kostat Billström! Suck.....","Tråkigt, tråkigt! Jag har prenumererat på Bamse i snart 20 år, och för första gången börjar jag på allvar överväga att sluta. Hela tidningens värderingar har förändrats. :( Bra att HD skriver om det här tycker jag!"
    Själv kan jag bara hålla med den som skrev;"Vem bryr sig? Big deal. Alltid ska det gnällas på något."
    Hade bra!

    SvaraRadera
  2. För det första: Elftorp är långt ifrån någon gammelmedias journalist. Han är serieskapare och tro mig, han har läst hela tidningen. Har du gjort det? Och har du koll på hur asylärenden hanteras på riktigt?

    För det andra: "Argast är jag på flathet, feglir och brist på ansvar. Jag tillåter inga nedsättande ord om medmänniskor, på grund av ras och etnicitet - dessa kommer att raderas." BLI ARG PÅ MIGRATIONSVERKET. (Det, och politiken som ligger baokm det, är feghet och oansvar förkroppsligat.) -Och tolerera inte den flyktingpolitik som är nedsättande mot icke-européer.

    Och innan du vill avfärda mig som lösrykt hysteriker: jag är involverad i en asylrättsgrupp och har träffat asylsökande. Jag vet hur sjukt svårt det är att få uppehållstillstånd, och jag vet att de som söker asyl oftast har jävligt bra anledningar.

    Vänliga hälsningar,
    S. Lindh

    SvaraRadera
  3. Insåg att jag glömde skriva till bra innan skrivet!

    SvaraRadera
  4. Ang. ditt SD-citat, bör påpekas att idén om att göra sig av med eller avvisa eller gömma undan de som inte passar in, knappast är ett nytt sätt att tänka.

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-05-18 15:47

    Att kidnappa Bamse för att idyllisera tvångsavvisningar, det är nyspråk av märket George Orwell "1984" ! Rune Andréasson roterar säkert i sitt grav!

    SvaraRadera
  6. oj,oj,oj,oj, Fredrik P och F, inget SD -citat, utan Einstein.
    Bamse har kidnappats så många gånger nu så den gode Andréasson - en god fiende mot all girighet - har säker roterat färdigt.
    Till S Lindh, -"Dumma Bamse" får nog klassa in Elftorp i gammelmedian, vars värld nu rasat på grund av en nalle.

    Och ja, jag har otroligt nära och alldeles, alldeles för direkt insyn i migrationsdomstolen. Och ja, jag vet mycket, mycket, mycket mer än jag nånsin velat veta om anledningen till att vilja stanna i Sverige.
    Kanske du skulle läsa Merit Wager och hennes miggor!

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-05-18 17:02

    Nja, Merit Wager är bara ytterligare en sådan jobbig konvertit, hon ensamt bestämmer vilka miggor hon ger publicitet, och vilka inte, det kan man inte bilda sig en objektiv uppfattning om när man läser hennes blogg!

    SvaraRadera
  8. Alla "flyktingar" som åker hem på semester på våran bekostad, inte verkar dom direkt bedrövade av att återse sitt hemland.

    Men det är förstås ett ämne som aldrig en äkta pk-ist skulle tala högt om för då skulle hela deras värld rämna.

    Det är tragiskt att alla våra gamla klassiska seriefigurer ska bli föremål för politik nu också. Jag vågar lova redan nu att Bamses förlag kommer bli livrädda över all kritik och snarast ge ut ett nr där Bamse hyllar Sveriges invandringspolitik och skickar flygplan till världens alla länder för att erbjuda alla att bli Svenskar.

    SvaraRadera
  9. Märkligt att en seriefigur som Bamse,kan väcka större uppseende än verklighetens Sverige.Att dessutom,liksom nyfödda kattungar,så många aldrig öppnat sina ögon och därmed sett vad som skett i landet "annorlunda" och dess nedgång och fall,är än märkligare..Tur att Bamse finns till hand,för att väcka upp några av de blinda....

    SvaraRadera
  10. http://politisktinkorrekt.info/2011/05/18/bamse-sd-i-blasvader/

    SvaraRadera
  11. "...Bamses förlag kommer bli livrädda över all kritik och snarast ge ut ett nr där Bamse hyllar Sveriges invandringspolitik..." Det är väl precis det dom gjort. Därav kritiken från sådana som mig, som tycker att Migrationsverket ofta är alltför snåla med att ge behövande asyl.

    SvaraRadera