måndag 2 maj 2011

Alla andra i vårt mångkulturella samhälle, Jämtin.....?


Det är dags att tillsätta en utredning och se över de svenska helgdagarna, anser partisekreterare Carin Jämtin (S). Sverige är ett ”multi­kulturellt” samhälle, och hon öppnar nu för att införa en muslimsk helgdag.

–"Man kan fundera över om inte eid, muslimernas julafton, borde vara en helgdag. Eftersom Sverige är heterogent borde helgdagarna faktiskt spegla någon slags känsla av att vi är olika. Det gör de inte i dag."

Jämtin och alla andra svenska 7-klövers-politiker gör en enorm insats för att islam ska regera världen.

Varför det?

kristianstadsbladet sydsvenskan

16 kommentarer:

  1. Vilken djävla idiot hon är.

    SvaraRadera
  2. Dagens politiker (med få undantag) ur sjuklövern tycks se som sin främsta uppgift att ge svagsinnet ett ansikte och den förvirrade dårskapen en röst. Vart är landet på väg???

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-05-02 10:10

    Jag har ett bättre förslag: Återinför ledighet på annandag pingst, så man får en pålitlig långhelg. Nationaldagen 6/6 vandrar runt i veckan med varierande nytta, bättre då att t ex förklara midsommardagen vara nationaldag!

    SvaraRadera
  4. No worry, anonym, Jämtin har inte förstått. Vindarna har vänt i ett Sverige som är mäkta trött på svagsinnet. Dessa uttalanden ger SD ett antal tusen nya röster.

    SvaraRadera
  5. Håller för övrigt med Thorsten om återinförandet av annandagpingst, eller midsommardagen!

    SvaraRadera
  6. Anpassningen går som ett X2000-tåg.... frågan är bara ...vad är slutstationen???
    Håller för övrigt med Thorsten även jag.

    /HellBoy

    SvaraRadera
  7. Jag har ALDRIG någonsinn hört något mera idiotiskt!!!!!
    /B-M

    SvaraRadera
  8. Thorsten Schütte2011-05-02 12:32

    På en fungerande arbetsplats är det här ett ickeproblem. Tvärtom kan det ju vara bra om en muslim vill byta en dag, där alla vi andra vill vara lediga, mot eid el fitr. Och även i skolan kan läraren per termin bevilja en veckas ledighet/termin i grundskolan och 2 dagar/termin i gymnasiet. Det är väl bara när arbetgivaren/rektorn vill jävlas med en muslimsk arbetstagare/elev som det uppstår problem. Och då kan det ju bra att i lag eller kollektivavtal reglera detta så inga sadistiska arbetgivare/rektorer kan vägra på pin kiv!

    SvaraRadera
  9. Vi kan väl samtidigt införa sharialagar för alla som vill detta??? Inga problem om alla är överens,oder?

    /HellBoy

    SvaraRadera
  10. Varför inte HANUKA? Korkade sossarna. Hade något muslimsk land införd kristen helg. Mångkulturell betyder inte muslimsk. Först muslimsk helg, sen Sharia lagar. Rösta aldrig på sossarna deras feta hjärnor hade lagt av. /Ryssen

    SvaraRadera
  11. Thorsten Schütte2011-05-02 13:30

    Hellboy: det är skillnad mellan att byta dag (där man kan vara generös, tycker jag) mot att byta lag, vilket även jag är helt emot!

    SvaraRadera
  12. Förstår faktiskt inte varför folk är så förvånade/förbannade över detta utspel. Det kommer trots allt från en politiker som hade som vallöfte att införa könsneutrala offentliga toaletter i Stockholm.

    /Plutten

    SvaraRadera
  13. Thorsten Schütte2011-05-02 14:28

    Jaha, i fall toaletterna får besök från Pakistan eller Indien av det här slaget:
    http://soldatmamma.blogspot.com/2011/04/mukhanas-det-tredje-konet.html

    SvaraRadera
  14. Ulf Hjertén2011-05-02 14:37

    Midsommardagen som nationaldag är ett bra förslag. Det har tagits fram tidigare vid flera tillfällen men av någon anledning verkar 6 juni vara sakrosankt (heligt). Varför vet jag inte. Sedan tycker jag att rädslan för att Sveriges riksdag ens skulle komma på tanken att införa ex. Sharialagar är betydligt överdriven. Det finns inte ens på kartan i något demokratiskt parti idag eller i framtiden. Det betyder inte att jag tycker att Jämtins förslag är särskilt genomtänkt. Hon borde kanske ta kontakt med Thorsten som har en bättre idé.

    SvaraRadera
  15. Thorsten Schütte2011-05-02 15:45

    När enmanutredaren Anita Gradin hade gjort klart sin utredning om nationaldagen som helgdag (bråttom, bråttom var det, fattar ej varför) röstade sedan hela Riksdagen för förslaget utom MP, dess ledamöter var vakna, och någon enstaka folkpartist som inte heller sov...

    SvaraRadera
  16. Midsommarafton är ju i praktiken Sveriges nationaldag ,tror det är ganska få länder som firar den dagen så mycket som svenskarna.6 juni förefaller inte ha haft så stark tradition trots nationaldagsstatus,speciellt inte om man jämför med Norges och Finlands dito,men å andra sidan så har ju dessa länder verkligen fått kämpa för sin självständighet.För övrigt tycker jag det vore opragmatiskt att ändra förmycket i våra helgdagar,anser som Thorsten att dom som traditionelt inte firar tex jul kanske vill jobba då när vi andra vill vara lediga./Petter

    SvaraRadera