måndag 11 april 2011

"Vissa personer har kommit i kläm."


Jag vill så gärna tro.
Att det finns ett varmt klappande hjärta inom alliansen. Trots allt.
Att det inte är enbart på grund av Påskupproret och människors vrede och uppenbara nolltolerans, som "justeringarna" nu, finalemento, kommer.



Sydsvenskan SvD DN Expressen Aftonbladet

5 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-04-11 10:33

    Problemet är att ändringarna, som dessutom är i klenaste laget, blir en proposition till hösten som leder till en lag som gäller från årskiftet. Innan dess behövs det interimistika åtgärder för att fånga upp dem som redan har råkat illa ut och dem som kommer att göra det i väntan på att en ny lag träder i kraft!

    SvaraRadera
  2. Ulf Hjertén2011-04-11 11:37

    Läget i kanslihuset är nog ganska stressat just nu. Två allianspartier under 4 % spärren. Ett påskupprop som samlar långt fler än de kyrkotrogna. Därför tillåts nu små revor i den heliga tempelförlåten (draperiet som dolde det allra heligaste i templet och dit bara överstprästen hade tillträde en gång om året). Alliansens allra heligaste ifrågasätts av folket. "BIDRAGSBEROENDET" = gemensamt uppbyggda skyddsförsäkringar är inget skällsord för folkflertalet. Det börjar gå upp för folket i kanslihuset. Översteprästen måste lämna ut några smulor av skådebrödet. Förlåt mitt ironiska lite hädiska sätt att skriva. Men jag har skrivit det förr: Om inte alliansen ska begå politiskt självmord måste den återskapa människors förtroende för våra mödosamt uppbyggda trygghetsstystem. Inga översteprästerliga rådjursögon i världen kan vädja bort den beska sanningen.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-04-11 11:39

    Ulf, vad bra Du formulerar det jag tänker men ej kan skriva lika väl...

    SvaraRadera
  4. Ulf:
    Är inte problemet att Reinfeldt o.Co,gått ut med alltför diktatoriska uttalanden/löften ??? Borg måste se till,att de "himmelslika" ekonomiska siffror kring vårt "välstånd",får behålla en gnutta sanning...Som jag ser det,är det så att man tar från det stora flertalat,(som inget har)och ger ut pengarna till de nyanlända i riklig mängd...Varför i hela fridens namn,hemlighålles de kostnader som är förenade med denna enorma massinvasion ??? Är det trots allt inte vi(det stora flertalet)som i slutändan betalar det hela ?? Att nu svårt sjuka och den arbetslöshet man skapat i Sverige,blivit den allena ko`n att mjölka.Men tydligen är det Åsnor som utför arbetet,när man ifrågasätter den "lilles" förmåga att tänka självständigt.Att leka STORMAKT kostar pengar,liksom krigsinsatser i Nordafrika !!!Det gamla ordspråket "Skomakare bliv vid läst" kanske skulle passa in....

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-04-11 13:01

    Jag tror ett av de stora bekymren, som Ulf så rätt påpekar, är att alliansen (hur mycket av uppsåt, hur mycket av slarv får andra bedöma) kallar ersättningar från socialförsäkringssystemen för bidrag, trots att de är försäkringsersättningar som, i varje fall i sjukförsäkringen, är överfinansierade av de av oss medborgarna (via arbetsgivareavgifterna mm) inbetalda premierna, vinsten går rakt in i statskassan. Lika nonchalant som det blocköverskridande (S+alliansen) återtaget av pensionspengar under 90-talet ur ATP-systemet, som Lars med rätt har kritiserat tidigare. Samma ande finns också bakom jobbskatteavdraget, där bara direkta arbetsinkomster gynnas, uppskjutna (pension) eller försäkrade (sjuk, a-kassa) inkomster är inte fina nog för detta, de luktar bidrag i alliansens ögon.

    SvaraRadera