söndag 10 april 2011

Vi drar till ön!


Igårkväll var vi hos älsklingsbästisar på middag - gott, gott, gott och som vanligt med riktigt gamla goa vänner; massa skratt och inte en lessen sekund!
Vips så var klockan 01.30, ingen aning om vart tiden tog vägen.

Taxichauffören demonstrerade all sin säkerhetsutrustning på hemvägen, kameror, hemliga larmknappar och en massa James Bond detaljer. På två röda minuter kan han få hjälp av kollegor i andra bilar. Redan när vi kom in i taxin togs första klara och tydliga bilden av oss, och eftersom vi bara var glada och snälla så suddades fotot bort när vi steg ur bilen här hemma. Det känns bra, mycket bra, att en yrkesgrupp så utsatta för stadens dunkla skuggor har satsat på trygghet och säkerhet.

Nån som såg det kontroversiella tv-dramat, när det fifflades, fuskades, utpressadess och tubbades, i skildringen av familjen Kennedy?

Nu packar vi båten, forcerar isarna, och drar till ön, det går absolut inte att motstå en vårdag som denna!

11 kommentarer:

  1. Lycka till på ön,vad jag har förstått så driver ni nån resturangrörelse där under sommarhalvåret.Fullt upp antar jag./Petter

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-04-10 15:42

    Ja, även här vid stugan blir isen porös och det är ljumma vindar. Nästa vecka, påskveckan, är vi i Skåne på gemensam semester med mina systrar från Berlin med deras familjer. Lagom till själva påsksöndag och - måndag är vi sedan tillbaka i stugan, då lär isen vara borta och vattnet slås på. Lika spännande vare år!

    SvaraRadera
  3. Thorsten:
    Kan inte annat än beklaga ert klimat,där uppe i Norrland...Har i dag tagit en skön promenad utmed
    glittrande havet,och med skön solig vårvärme (12/15 grader) Såg några av de sädesärlor som nu kommit hem efter vintersemestern...Ja,ibland känner man att vi i södra landskapen,är priviligerade.Tänk dig Thorsten,vi har närmre till Berlin,än du har till Skåne... Därför önskar jag dig och alla andra där uppe,att er "istid" snartast försvinner.

    SvaraRadera
  4. Tusen tack själva! Det är gästerna som gör festen! Glömde parmesanen på varmrätten så sparar den till nästa gång... Hoppas ni haft en skön dag. Kram V.

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-04-10 20:10

    Lars, jag vet det är nära till Berlin från Skåne. Därför brukar vi ha syskonträff där, ungefär lika låg restid för alla. Vi ska bo i en jättelyxig dubbelstuga i Borrby Strand och skämma bort varandra, samma gjorde vi höstlovet 2008.
    Och platsen med högst årsmedeltemperatur i Sverige, Ridö, ligga faktiskt i Mälaren. Så skillnaden är inte så stor. Och klimatutvecklingen har gjort att (bortsett från de sista två vintrarna) vintrarna här och nu är som min barndoms vintrar i Kassel, d v s riktig vinter vartannat år.

    SvaraRadera
  6. Åh, vad det låter härligt, Thorsten, vilken släktträff i mitt fagra Skåne!

    SvaraRadera
  7. Thorsten.
    På tal om klimatutvecklingen,under de 30/40 sista åren,har jag själv upplevt hur detta förändrats.Men det allvarliga som jag ser det är, att det hela tiden accelerear.Numera blir det vår några veckor tidigare,och höst några veckor senare.Märker det bl.a på blommningen och när träden börjar grönska...Snart kan man plantera palmer i södra Sverige !!!Betr.dina teorier att högsta årsmedeltemperaturen skulle vara vid Ridö,tror jag Båstad kn och en ort som heter Hemmeslöv protesterar...Där påstår man att denna är Sveriges ledande...

    SvaraRadera
  8. Carina:
    Du är välkommen tillbaka till vårt sköna soliga Skåne...Andas frisk Öresundsluft,känna kontinental flair,samt inte minst känna doften av äkta skånsk mad....De du...

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2011-04-10 21:25

    Lars, det är för glest mellan mätstationerna för att med säkerhet fastställa den varmaste punkten. Min poäng är mera den att Mälardalen är för sitt geografiska läge ovanligt varm, det är ungefär samma januarimedel som för München, delvis förstås för att München ligger 500 m ö h. Och ingenstans är odlingszonerna så ihopträngda, 1 som i Skåne på några Mälaröar, 2 i södra Västerås, 3 i dess norra ytterkant och sannolikt redan 4 vid vår stugtomts norrsluttning i Sala...

    SvaraRadera
  10. Tack, Lars, kommer mycket gärna varje gång jag får en chans!!

    SvaraRadera
  11. Vi kommer gärna snart igen och tar parmesanen!!!!!

    SvaraRadera