onsdag 13 april 2011

Vi äter gift.


Miljögiftet dioxin finns fortfarande i hög grad hos lax och strömming som fångas i Östersjön, sägs det från Livsmedelsverket.

"Vi äter gift – för att rädda yrkesfiskarna", skriver så Peter Kadhammar idag, och riktar vreden mot en yrkesgrupp som försöker försörja sig, och Eskil Erlandsson som försöker värna dem.
Själv är jag också ursinnig, men på att vi faktiskt stillatigande har världens skitigaste vatten i Östersjön. Alltså: "Vi äter gift - för att rädda dioxin-utsläpparna."
Förgiftning och rovfiske - vad är det för samhälle?
Sluta genast snacka skit om gränser hit och dit!
Syresätt och rena, rädda hela Östersjön.
Krafttag.
Nu!

Aftonbladet

6 kommentarer:

  1. Ulf Hjertén2011-04-13 11:08

    Till detta säger hela församlingen: AMEN!!

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-04-13 12:57

    Det sorgliga är nog, p g a den långa nedbrytningstiden för klorerade organiska föreningar som dioxin, att vi får dras med det länge till även utan nya utsläpp. Därför är det ju in i helsicke vansinnigt att EU-reglerna tvingade oss att godkänna sötningsmedlet sukralos, tridehydrotriklorglukos, som passerar genom kroppen, bryts ej ner i reningsverken och anrikas i vattendragen, med okänd långtidsverkan!

    SvaraRadera
  3. Det här är invecklade, men alarmerande, saker, du som förstår, Thorsten, kanske kan svara på varför det inte skrivs löpsedlar om detta?

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-04-13 13:07

    Om jag kunde det...

    SvaraRadera
  5. Thorsten:
    Menar du att jag är en stor miljöbov.för att jag sedan år tillbaka använder saketter....Nej,jag tror att de 40.000 ton kemiska stridsgaser,som ryssarna efter kriget sänkte i södra Östersjön,har en viss inverkan.Dessutom lär det ta decennier innan allt avfall från forna "öststaterna" har brutits ner !!!

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-04-13 14:54

    Nej, Lars saketter är inget problem. De andra sötningsmedlen sackarin, cyklamat och aspartam är biologiskt nedbrytbara. Det är det nya sötningsmedlet sukralos (skrev fel, ingen modifierad glukos, men i vilket fall ett klorerat socker) som främst finns i vissa drycker, ketchup o s v som är förkastligt.
    Däremot är stridsmedel från båda världskrigens alla parter ett stort bekymmer, förstås. Stridsgaserna, främst senapsgas, är i stor omfattning tysk ammunition som de allierade segermakterna tvingade tyska krigsfångar från marinen att sänka i Östersjön.

    SvaraRadera