onsdag 13 april 2011

Vårbudget-yra-höns.


Alla vet bäst idag.
Arbeta istället för att supa, sänk inkomstskatten, nej höj, och skapa beredskapsjobb. Varning för framtida risker, hög tillväxt kan ge överhettning, vårpropositionen är förfärlig, sänkt skatt inte lösningen, och nytt jobbskatteavdrag införs. Waidelich slår ur underläge, pengarna finns men inte politiken, KI tror inte på arbetslöshetsprognos. De viktigaste åtgärderna saknas, höj bidragen och förtidspensionera bort arbetslösheten. Omvärlden är bister och karg, arbetsgivarna söker kompetent personal. Vänsterpartiet vill satsa på offentliga jobb, SD friar till S, och en nationalekonom vs en brevbärare.

Sällan så många haft så mycket att säga om så lite.

DN
DN Expressen Sydsvenskan

6 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-04-13 14:40

    Ett femtioelfte jobbskatteavdrag känns inte särskilt originellt längre. Dags för mera riktade och träffsäkra insatser!

    SvaraRadera
  2. Ulf Hjertén2011-04-14 11:37

    När jag lyssnade på debatten om vårbudgeten slog det mig att Anders Borg har en idol som han försöker efterlikna: Gunnar Sträng. Det är egentligen bara dialekten, hästsvansen och hängslena som skiljer. Mästerlikheten i talarstolen är slående. Men Borg saknar en viktig beståndsdel: Han har inte farit omkring på landsbygden och sett in bakom fattiga nästan livegna lantarbetares fasad. Den erfarenheten färgade Strängs budgetar mer än något annat. Jag önskar att Borg gjorde samma rundresor bland utförsäkrade och ensamstående tvåbarnsmammor som Sträng gjorde bland landsbygdens fattiga. Då skulle nog Borgs budget se annorlunda ut. Lite mer av Robin Hoodanda skulle inte sitta helt fel.

    SvaraRadera
  3. Håller med, Ulf. Det saknas en bit, den viktigaste. Såg däremot Obama igår, han verkade, åtminstone med hans förnäma retorik och inlevelse, som om han förstod, och ville just det som Sträng en gång stred för.

    SvaraRadera
  4. Ulf Hjertén2011-04-15 10:11

    Obama ja. Kan inte låta bli att tänka på bröderna Kennedys och Martin Luther Kings öden när jag hör Obamas liberala utmaningar till det Amerikanska samhället. Hoppas att säkerhetsfolket kring presidenten förstår hur frustrerade många amerikaner är av Obamas försök att sanera ekonomin och införa en egentligen självklar sjukvårdsreform.

    SvaraRadera
  5. Det har varit min ägslan sen han svor eden....
    Vågar inte ens tänka tanken.
    Han är för bra för att vara sann.

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-04-15 15:54

    Känner en liknande oro, Obamahatet och Palmehatet har liknande drag och i det ena fallet har vi ju tyvärr facit...

    SvaraRadera