måndag 11 april 2011

Större hot än kommunism och fascism för rädda, naiva och godtrogna Sverige.


Björn Ulvaeus skriver på Newsmill idag, och beklagar att svenska kyrkans företrädare ständigt viker ner sig.
-"Vi kan nu konstatera att det finns ett inofficiellt hädelseförbud när det gäller islam, i praktiken agerar ju många kulturinstitutioner som om det funnes."

Jag ser islam som hotet mot vår civilisation, och när Sverige håller på att islamiseras så tiger och samtycker både regeringen och oppositionen.
Man kan bli mörkrädd för mindre.

27 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-04-11 10:06

    Jag ser islam som hotet mot vår civilisation - för femtioelfte gången, inga generaliseringar! Det är inte religionen islam som är ett hot, utan en viss grupp av dess uttolkare!

    SvaraRadera
  2. Tack Thorsten!

    /Öbon

    SvaraRadera
  3. Thorsten:
    För femtiotolfte gång vill jag varna för den enorma fara som lurar bak ISLAM...Vore det enbart några fåtal ur en "grupp uttolkare",skulle det inte behövas så många moskeer i Sverige...I ditt hemland finns c:a 3.000 terrorister från denna "grupp",i Sverige c:a 300 likatänkande...allt enl.BND.Inse äntligen Thorsten,att en stor del av dessa är missionärer för en "ny värld"...

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-04-11 10:29

    Men Lars, om man har 400 00 troende muslimer, då behöver de ju sin motsvarighet till kyrkor, moskéer, att gå till. Det är väl inget konstigt?

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-04-11 10:30

    400 000 ska det vara...

    SvaraRadera
  6. För femtioelfte gången, vem har pratat om religionen?
    Jag talar om islamiseringen som en härskar- och maktideologi.

    Din invändning Thorsten, betyder det att vi inte får generalisera om kommunismen och fascismen? Fanns det nånstans bakom de blodiga mördaruttolkarna, en icke våldsam tanke? Och helt o-onda människor som helt enkelt trodde att allt skulle bli så bra, så bra, så bra.

    SvaraRadera
  7. Islam är en religion med många olika tolkningar. Islamism är något annat, exemplifiera gärna vad du menar med det och hur Sverige enligt din mening islamiseras.

    SvaraRadera
  8. Ovanstånde kommentar är från mig, vanliga signaturen föll bort

    /Öbon

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2011-04-11 10:34

    precis Öbon, islamism är problemet, inte islam!

    SvaraRadera
  10. Om moskéer vore fredliga platser för privat andlighet. Och inga moskéer användes som grogrund för antidemokratiska och ojämlika värden.
    Då skulle väl ingen människa ha nåt emot dem.

    SvaraRadera
  11. Morrn Öbon. Islamism är uttolkare av islam. Vad annars?
    Sverige islamiseras.
    Av alla muslimer som flyttar hit med sina sedvänjor. Det kan väl inte vara en överraskning för någon.

    SvaraRadera
  12. Thorsten Schütte2011-04-11 10:45

    Säg att 90 % eller mera av moskéerna används av vanliga troende "mainstreammuslimer". Resten är i farozonen att ha överhörning med islamister. De ska man fokusera på, ej hälla ut barnet med badkaret!

    SvaraRadera
  13. Undrar lite var du fått procentsatsen ifrån, varifrån du får din gissning.
    Men om ca 10 procent är i "farozonen", och vi inte låtsas om dom, ser du nån risk att den här gruppen kan växa till sig i det svenska utanförskapet?
    Det är en läggningsfråga vilket man fokuserar på. Antingen är man en som vill vara pro-active och förberedd, mota-Olle-i grind, eller så kanske man bara godtroget blundar.
    Och blir arg på dom som ser.

    SvaraRadera
  14. Thorsten Schütte2011-04-11 11:40

    10 % är nog en grov överskattning, jag bara högg till...

    SvaraRadera
  15. Thorsten:
    "Att bara hugga till",är ett farligt grepp.Men att inte ha inre insyn,i dessa moskèers verksamhet,förefaller inte enbart för oss svenskar förundrande.Har samtalat med flertalet muslimer om just detta.
    Gemensamt kan man sammanfatta det så...En del skakar på huvudet och tar avstånd,andra säger rakt ut att det är en form av Al QUIDA...Dessa infödda araber har jag större tilltro till,än vår "svenska mening" i press o. media.Att det sedan finns människor som du Thorsten,som tror väl om alla,kan i slutändan bli farligt.Exempel finns nog av under senaste 30/40 åren... Terrorismen har inte avtagit !!!!Däremot tycks vi västerlänningar ha avtrubbats,trots 11/9,"Bombmannen",Jyllands Posten. m.fl...

    SvaraRadera
  16. Ulf Hjertén2011-04-11 12:33

    Att bara hugga till är ett farligt grepp skriver Lars. Ja, sannerligen. Därför blir mycket av ovanstående debatt så fruktansvärt svår att få grepp om och egentligen ganska omöjlig att delta i. Många påstår att svensk lagstiftning och tolkningar av den vad gäller skola, sjukvård, social service m.m håller på att vika ner sig för någon slags fundamentalistisk strömning från islam. DETTA ÄR EN GROV GENERALISERING. Den kan dessvärre bli en rejäl bromskloss för all vettig dialog och risken för ett "vi och dom krig" överhängande. Alltsedan Kain och Abels tid har ett av mänsklighetens värsta gissel varit brist på dialog. Vi är alla unika och därför olika. Tänk om jag bara skulle välja små knubbisar som samtalspartner och skita i vad alla andra säger och tycker. Wä und fasse!

    SvaraRadera
  17. Ulf:
    Du har verkligen en mängd väl genomtänkta ord...
    Men för att en dialog skall kunna föras,måste alla sitta på samma nivå..från början.Nu har man(7-klövern) besluta,att allt som har med Islam och invandring skall tabubeläggas,vad gäller verkningar och kostnader.För att föra en dialog måste man lägga alla papper på bordet och öppet diskutera en lösning,eller hur ??? "Vi och dom" finns i vårt land sedan urminnes tider...Detta lär ingen kunna ändra på,oavsett dialoger...

    SvaraRadera
  18. Som jag skrev i blogginlägget om mina kompisar på gymmet, så är det enkelt att föra dialog med långa, smala, knubbiga, randiga, fräkniga....
    Men det är omöjligt att föra dialog med de som inte vill, eller inte får/av nån anledning.

    Och att S-E rätt, när andra säger att du ser fel, det är ett hopplöst tilltag.
    Alla som nån gång blivit avfärdade med "trams", utan att tas på allvar, vet säkert hur överkörd och tillintetgjord man känner sig då.

    SvaraRadera
  19. Tänk att det är så känsligt med religion. Som om de troende är av en särskilt känslig sort.
    Vi skall buga och bocka för dessa folk av vidskeplighet.
    Muslimerna visas en sådan hänsyn och tillmötesgående så att "våra" politiker snart slår knut på sig själv.
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  20. Hej Eva-Marie! Tror svenska politiker är snarare paniskt skräckslagna, fega och handlingsförlamade.
    I risk för en eller flera självmordsmördare,säljer de ut sitt samvete, ler svettigt och accepterar allt.

    SvaraRadera
  21. Hej Carina
    Så kan det vara och är det så. Sover de gott om natten?

    Eva-Marie

    SvaraRadera
  22. Eva-Marie:
    De sover lungt på natten...I sina väl skyddade villa-idyller,har de inte en tanke på dem som inte längre(som jag),kan ta sin kvällspromenad p.g.a risken att rånas eller bli sönderslagna....Detta är priset för den högdragna politik som Sverige för.Vet mest,kan bäst....Tala om Sörgårdsromantik !!!

    SvaraRadera
  23. Intressant att få ditt personliga perspektiv, Lars, jag har ju mammas också.
    Jag föraktar alla dem som vurmar för fri invandring och öppna gränser, som aldrig sett eller ens varit i närheten av en enda negativ effekt av mångkulturen.
    Det är så himla lätt och sitta på sina höga hästar och vara "ädel" och "storsint".

    SvaraRadera
  24. Så är det Carina...Ett bostadsområde kan inom några få antal år,förvandlas till ett Ghetto...Där t.o.m kommunen retererar och monterar ned gatubelysningen,p.g.a ständig vandalism.Där närbutiker tvingas stänga p.g.a allt för stor rån/överfallsrisk.Där gator och torg börjas se ut som soptippar,och de personer som frekventerar området,bär fotsida dräkter och slöja för ansiktet...När man som svensk ryggar,och känner en allmän oro även dagtid,ja då trodde man att även de flesta mångkulturella anhängarna skulle vika...Men icke,de fördelar sin propaganda i brevlådorna,MP,S Och Kommunister...De sistnämnda pryder dessutom områdets väggar och elskåp med sina affischer.Välkomna nästa generation och ta titt på er framtid....

    SvaraRadera
  25. Hej Lars, i min stadsdel i Malmö där vill politikerna att vi skall mötas över gränserna!
    Men det vill inte de boende, de hägnar in sina bostadrättshus.
    Det gör de av en anledning, de har fått känna på baksidan av den förda öppnagränserpolitiken.
    Vi är inte dumma, det kallas för överlevnadsinstinkt.
    Man "ser om sitt hus"

    SvaraRadera
  26. I denna artikel läser vi om hur hädelselagarna fungerar i praktiken....skrämmande är bara förnamnet.
    http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/hadelselagar-maste-avskaffas-nu_6079977.svd

    /HellBoy

    SvaraRadera
  27. Thorsten Schütte2011-04-12 08:50

    Utan tvekan ska i förhandlingar om handelsavtal mm med vissa länder tryckas på både m a p förföljese av religiösa minoriteter och hädelselagstiftning. Det gäller då att hittar rätt tonläge, så den inte uppfattas som mästrande och man måste se till att man inte kastar sten i sitt eget glashus (behandling av egna minoriteter). Annars kan effekten bli den rakt motsatta.

    SvaraRadera