tisdag 12 april 2011

Morrn, käraste debattörer!


Eva-Marie sa:
"Men var är alla flyktingkvinnor?? Mäktar vi med fler män?"

Liberala gränslösa flykting-kramare verkar inte ha jämställdhet som mål, och inte heller tycks dom vara ens ett uns feminister.
Ho-ho, FI, Benny Andersson, Gudrun Schyman.....var ÄR ni?
Dessutom,det sägs att när det föds mycket pojkar så betyder det att det kommer att bli krig......



Thorsten Schütte sa...
"Utan tvekan ska i förhandlingar om handelsavtal mm med vissa länder tryckas på både m a p förföljese av religiösa minoriteter och hädelselagstiftning. Det gäller då att hittar rätt tonläge, så den inte uppfattas som mästrande och man måste se till att man inte kastar sten i sitt eget glashus (behandling av egna minoriteter). Annars kan effekten bli den rakt motsatta."


Det är lustigt det där med försiktigheten, att hitta "rätt tonläge", att för Guds skull inte uppfattas som mästrande, när vi=Sverige vill berätta att vi vill leva utan förtryck, i jämlikhet och demokrati.
Nån ansvarig som har tänkt på att i andra kulturer där språkbruket minst sagt är befallande och direkt, kan detta uppfattas som "kom och ta allt vi har, vi är för mesiga att bry oss!"

PS Läs Aftonbladet:"Kina "häpet" efter omvärldens kritik.
Det översmygande inlindande, försiktigt omskrivande och hukande diplomatspråket verkar inte gå hem där heller.

5 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-04-12 11:10

    Vi får skilja på två saker: Media, debattörer, privatpersoner kan lättare vara skoningslösa i sin kritik än regeringar i en förhandlingsituation där man inte bör offra framsteg för människor som kan nås genom ett diplomatiskt och försöktigt tonläge på principfasthetens altare. Det är det jag menar i mitt inlägg, målet är en värld fri av förtryck av etniska och religiösa minoriteter och med full yttrandefrihet, men vägen dit är krokig!
    Och, även om jag lever i ett land utan hädelselagar betyda det ju inte att jag måste häda på pin kiv, bara för att jävlas. Det måste finnas ett vettigt syfte för att ta till så starka medel!

    SvaraRadera
  2. Så sant att ministrar i diplomatiska sammanhang inte i alla lägen kan säga vad dom tycker det ligger i sakens natur.Thorsten har en viktig poäng i begreppet "hädelse".Att i olika sammanhang "häda"på ren jäkelskap(tex åsiktstyrd humor) finns det ingen som helst anledning att göra.Yttrandefriheten skall vi vara stolta över och inte utnyttja den för totalt meningslösa syften./Petter

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-04-12 12:33

    För diplomatins uppförandekoder gäller samma jag i ett tidigare inlägg skrev om vett och etikett: Hela finessen med diplomatisk etikett är att följa det för det mesta, för att, när situationen kräver, någon enstaka gång kunna bryta mot det för att få eftertryck i ett angeläget ärende. Att slaviskt följer reglementet alltid eller att alltid bråka, då blir man ointressat. Tyvärr har svenska regeringar ganska ofta vistats i endera diket!

    SvaraRadera
  4. Hur ni än resonerar, kompisar, det som uppfattas som undfallenhet är fortfarande i vissa kulturer lika med svaghet och underkastelse.

    Självklart ska man aldrig nånsin häda "på jäkelskap", däremot är jag för att testa dessa i vissa fall rigida gränser.
    Om syftet är att väcka uppmärksamhet på allvarliga hot mot yttrandefriheten måste jag se syftet som gott.

    SvaraRadera
  5. Man måste sätta gränser det behöver inte vara elakt. Vi är så rädda för att säga nej och att ställa krav. Att visa att man har en åsikt känns tydligen konstigt och svårt för många.

    De flesta tål nog ett nej,stopp, inte längre. Vissa sväljer hela armen om man räcker handen.
    Eva-Marie

    SvaraRadera