torsdag 28 april 2011

Moderaterna bör självklart göra en Obama.


Björn Hökmark skriver idag på Newsmill: Låt partiernas bidragsgivare vara anonyma.

Jag har nåtts av ryktena att den nedtystade, exempellösa och aningslösa massinvandringen har sin bakgrund i stora bidrag från muslimska oljeproducenter till Moderaterna.
Det är inget snack om att partibidragen ska vara offentliga, gör som Obama, stoppa rykten med fakta och öppenhet!

8 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-04-28 13:18

    Även om de av Dig nämnda rykten säkert hör hemma på värsta sortens konspirationsteoriers avskrädeshög, så skulle just sådana rykten inte få någon grogrund om partiet vore öppet om sina bidragsgivare!

    SvaraRadera
  2. Det dunkelt höljda skapar dylika rykten.

    SvaraRadera
  3. Problemet blir när det kommer att användas av våldsvänstern och andra demokraturälskare som kommer att förfölja, mobba, misshandla och i bästa fall endast avskeda folk som donerar och sympatiserar med SD.

    För vi får inte glömma bort att vi trots allt inte har åsikts- eller yttrandefrihet i det här lilla landet som ska vara planeten Jordens socialbyrå.

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-04-28 15:45

    SDs anhängare tillhör väl i det flesta fall sk "vanligt folk" som knappast har råd att donera mera än 20 000 kr/år, så jag tror inte att det behöver vara ett så stort problem. Som det parti som ökat mest har ju SD även fått avsevrt ökat partistödet. Så SD bör kunna hålla sig liquid även utan de få som skulle gett mera än 20 000 kr/år.

    SvaraRadera
  5. Ja dessa rykten finns faktiskt, och sen lite moskébyggen på det också så bekräftas mutorna!

    Einar

    SvaraRadera
  6. Liksom Thorsten tror jag nog att dessa rykten är extrema konspirationsteorier och inget annat.Skulle isåfall tidigare Sossarna(när dom satt i regeringen) fått motsvarande bidrag från några "muslimska oljeproducenter" ,tror inte det.Personligen har jag inga problem med huruvida olika partier vill redovisa sina bidrag.Jag ger inga frivilliga bidrag till något parti,däremot ger jag OFRIVILLIGT bidrag till sossarna i egenskap av LO-medlem(IF-metall)detta trots att jag inte har röstat på S sedan valet98.För mig personligen tycker jag det är mer upprörande än om vissa partier vill redovisa sina bidragsgivare eller inte./Petter

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-04-29 10:12

    Eftersom S och LO historiskt har uppstått tillsammans är det inte så konstigt att de finns nära band mellan dem även i dag. Men jag tror detta kommer att tunnas ut allt mera och LO kommer att bli mera likt TCO (som inte längre har några formela band med S, men många sympatisörer i ledande efattningar) och på sikt SACO (som är helt obunden och där mitt fack Sveriges Ingenjörer ingår). Jag tycker att direkta bidrag till S från LO ska stoppas, men att många LO-funktionärer är aktiva inom både S och LO och delar sitt engagemang mellas dessa ser jag inte som ett problem, i Sverige är det ju inte precis ett bekymmer att för många engagerar sig i idéburen verksamhet!

    SvaraRadera
  8. En gång i tiden var det nog nödvändigt med nära samverkan, man kan säga att LO bildade partiet.På sikt kanske banden mellan partiet(S)och LO blir lösare men det kommer nog att ta tid.Läste Unionens(TCO) tidning i samband med valet i höstas det(valet) nämndes bara lite i förbifarten mao väldigt stor skillnad jämfört min medlemstidning Dagens arbete.Vad funtionärer inom tex IF-metall har för politisk uppfattning-engagemang bryr jag mig inte om.Tycker att dom som vill betala till S-eller något annat parti ska göra det.Det är tvånget jag vänder mig emot.Det har nog alltid varit så att en viss del av LO-medlemmarna röstat på något annat parti än sossarna./Petter

    SvaraRadera