onsdag 27 april 2011

Jag spyr.


Patrik Sjöberg hoppades länge att hans hemlighet aldrig skulle komma ut.
Men i en öppenhjärtig memoarbok avslöjar han nu själv att hans tränare i flera år utsatte honom för övergrepp.

- Man blir nog aldrig riktigt hel, det kommer alltid att finnas i huvudet, säger Sjöberg.

Jag böjer mig i respekt för Patrik.
Detta är ett brott, utfört av en vuxen person som satt unga pojkar i beroendeställning, rävaktigt lovat dem guld o gröna skogar, listigt lurat dem, falskt invaggat dem i trohet, iskallt ljugit för dem, medvetet fört dem bakom ryggen mot att själv få utleva sina brottsligt sjuka lustar på minderåriga pojkar.
Det händer överallt, varje dag, i varenda håla. Nu.
Jag spyr.

Skanskan Expressen Aftonbladet DN SvD

9 kommentarer:

  1. Nu rasade allt jag trodde om Patrik Sjöberg, varför inte anmäla honom när den påstådda pedofilen kunde ta för sig och evt få sitt straff.

    JAG har också blivit utnyttjad som ung, men jag har inte blivit pedofil själv och jag mår inte dåligt jag tror det finns 10000tals pojkar & flickor som upplevt liknande i sina unga dar!

    Vi hade en ful gubbe där vi bodde som ville vi skulle runka av honom så fick vi en femma.

    Jag blev utnyttjad fram tills jag blev 15 och det var väl inget direkt våld mot mig men väl vad skall vi kalla det ett bestämt sätt att få mig "kåt" vilket man blev och jag "kom" ju och har aldrig tänkt så mycket mer på det egentligen och jag tycker INTE om pedofiler vill jag härmed poängtera och nu surrar väl en massa hjärnor om att "offren" också kan bli pedofiler det finns så många som tror de vet en massa om detta förutom då att det självklart är avskyvärt men denna hetsjakt på pedofilen har bara gjort att män i synnerhet inte kan uppföra sig normalt med barn dvs om mannen visar att han tycker om andras barn ,alltså barn i allmänhet så är denne en suspekt pedofil är du man som tittar på barn som leker? Ja då är du i farozonen ,skall du jobba med människor så blir du utsatt för en polisutredning så snart du är över 15år osv osv.

    VIKTIGT!!! Jag säger INTE att jag tycker pedofileri är något oskyldigt ,så läs detta rätt! Det är fruktansvärt ,men denna jakt på antagna pedofiler har ju också lett till att folk vill göra sig en slant på att skriva böcker eller skapa klubbar där de kan få ersättning via staten om det går??

    När det gäller Patrik så förstår jag inte att han han satte dit tränaren för det är ju så här att Patrik lät honom få fortsätta sina övergrepp så det är ju faktiskt för jäkligt av Patrik att inte skydda andra och nu räknar han kallt med att boken skall bli en bestseller.

    Så var fan finns all rättvisa och ärlighet.
    Jag har tappat precis allt positivt om denne "ärlige" man. Och kom inte med att han först nu kände att nu kan han gå vidare !

    Visst är vi alla olika men han blev ju dock en höjdhopparstjärna trots tränarens påstådda övergrepp. Lika fegt är det att komma nu när han är död!

    Och än en gång (man måste ju betona det för det blir ju mothugg och innan jag hunnit skriva färdigt så är jag väl föremål för en potentiell pedofil),jag är helt säker på att allt detta ramaskri och moneyhunters gör att vi får svårare att komma åt dom som begår övergrepp mot våra barn då det dessutom har visat sig att det förekommer i kretsar där man egentligen skulle tro att det inte fanns vi ser ju hur de skapar nätverk och till min och andras stora gläjde så fick dom ju tag i ett nätverk i europa för nyligen!

    Men att göra som Patrik och den andre "stjärnan" tycker jag var fegt och det hjälpte som sagt inte dom som blev förgripna efter dem!

    I min värld är det ärlighet som gäller ju mer öppenhet desto mindre problem!

    Jag då? Ja den första fula gubben vet jag inte ens vem var den andre gubben är död sedan många många år och livet går ju vidare eller hur?

    Men att jag skulle öppet gå ut och berätta om mina upplevelser för att tjäna pengar skulle jag aldrig göra det skulle jag se som ett svek om jag visste att de fortfarande levde och att de kunde göra likadant mot andra ,men så är det inte dessa dog när jag fortfarande var för ung för att inse detta.

    Men som sagt vi fångar inga pedofiler genom att göra alla till det och vi fångar ej heller några om de dör innan vi får veta och är de döda hur skall vi då få reda på hur vi skall stoppa dom i framtiden!



    Ville bara säga min mening och självklart anonym för inget jag vet kan hjälpa till att stoppa övergreppen och jag vet att dessa övergrepp begås någonstans i världen just när jag skriver får mig självklart att bli ledsen och jag hoppas man kommer åt problemet så fort som möjligt. För mig är det ju historia jag behöver inte förtränga det jag tänker inte ens på det förutom när jag läser dessa "livsöden"

    SvaraRadera
  2. Hej anonym, tack för att du berättade.
    Av din långa kommentar drar jag slutsatsen att det ofta känns skönt att få berätta, bearbeta, och jag tror att det är det som är drivkraften hos Patrik och alla andra som nu följer och vill öppna sig.
    Kan han få en slant efter allt han utstått, så gärna för mig!

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-04-28 09:03

    En skrämmande sidoeffekt av all debatt om pedofili är att just de män som borde söka jobb på förskola eller ställer upp ideellt för arbete med ungdom och barn inom idrott, föreningsliv, kyrka, allt mera drar sig för detta för att inte hamna i närheten av pedofilimisstankar eller för att man av integritetsskäl inte vill bli granskad, trots att man har "rent mjöl i påsen" (oh, vad jag hatar detta uttryck, övervaknigsamhällets bräckjärn!).
    Jag tror ett mera informellt sätt att förebygga pedofili i dessa sammanhang är att man heller har lite större grupper med flera ledare som jobbar tillsammans, att man sällan är själv med barnen minskar exponeringen för frestelser för dem som är i farozonen.
    Sedan är pedofili så skambelagd att personer som känner dragning åt det hållet, men vill stå emot, knappast törs söka hjälp, t ex hos en psykolog. Så stackaren försöker kämpa och stå emot in i det längsta, tills det plötsligen brister i en alltför frestande situation och kontrollen släpper!

    SvaraRadera
  4. > Carina fina.......

    vaddå berätta? Bearbeta? det är just det som är felet med Sverige och dess förutfattade slutsatser.

    I min värld får Patrik Sjöberg inte godkänt,i min väerld har han svikit alla de som har lidit efter honom ,i min värld är han vidrig genom att få folk till att köpa hans bok. Det är vedervärdigt gjort. Nu säger han i radion att han vill jobba med att hjälpa andra??

    Som jag sade i mitt fall att dessa pedos är döda för länge sedan och jag har klarat mig bra hela livet är väldigt självständig och samtidigt fortfarande naiv ,och det är jag glad för. Så länge det inte har varit "våld" med i bilden så tror jag inte att det skadat i det omfånget som de som är specialister på förutfattade meningar om hur andra mår och fungerar. JAG har inte tagit skada och självklart så tager jag avstånd från att sådana relationer får förekomma men jag tror det är svårt att komma åt med en hetsjakt på alla speciellt då män som tittar på barn som leker .Man har byggt upp ett jakt instinkt på alla föräldrar som inte tillhör den naturliga vaksamheten över sina barn utan ALLA är potentiella pedofiler vilket skadar relationerna mellan barn o vuxna som är av naturlig art. Som jag också sa ,alla som är över 15år och som skall t,ex jobba på sommarlovet blir utsatta för poliskontroll dvs en undersökning om de finns i registret ,vi talar om 15åringar jag tycker det är oerhört, precis som jag tycker att pedofiler är något vi bör komma åt för att skydda våra barn o ungdomar. Som jag också sade så tror jag att det blir svårare att komma åt de riktiga pedofilerna genom att göra alla män till suspekta sådana. Man ser helt enkelt inte skogen för bara träd om du förstår vad jag menar!
    Jag är ju anonym för att jag helt enkelt har accepterat vad jag råkade ut för i min ungdom jag tror ej heller jag skulle vara intresserad av att bli föremål för alla andra som frossar i sig andras elände ,det är mitt liv alldeles för värdefullt för att utstå.

    Det smärtar mig att vuxna förståsigpåare och specialister inte gör några "förfrågningar" på skolor eller på en säker webbplats och låter alla få berätta hur de upplevt sin uppväxt från det de kommer ihåg och fram till deras första debut i pubertetstiden. Jag tror faktiskt många skulle bli förvånade!
    Man måste ju göra något konstruktivt som ger resultat i förståelsen och visst gör poliserna ett kanon jobb och får tag i fler ,men jag tror man kan göra mer än att skriva en bok för att tjäna pengar och att man skall köpa boken av nyfikenhet (kanske för att man själv råkat ut för liknande)för att just frossa i i detta fallet Patriks påstådda elände. Detta ökar inte möjligheten att få tag på bovarna utan skapar bara ännu mer rådvillhet och hat mot en egentligen osynlig fiende av tryggheten i samhället. Precis som Thorsten Schytte sade.

    Nu skrev jag visst mycket igen, och jag kan garantera dig,det är inte för att jag behöver skriva av mig, detta har jag avskrivit för länge sedan,men tycker inte om när jag läste detta med Patrik Sjöberg. Om han hade avslöjat detta innan så hade många andra sluppit lida (om allt nu är sant) men han hade väl fullt upp med att bli världsmästare,näe från mig får han rött kort punkt slut"!Verkar som ett reklamtrick på lägsta nivå! Han kunde ju anmält honom anonymt ,men då var han väl rädd för att han inte hade någon tränare...
    tyvärr är det kanske inte så många som läser just mina inlägg ,för det strider väl mot den normala (läs förutfattade)inställningen!
    Tack för ordet

    SvaraRadera
  5. Det är så lätt att döma andras val i livet. Även fast det finns tusentals som blivit utsatta för övergrepp så är vi i alla fall olika. Vi hanterar, överlever och lever på olika sätt. Jag blev själv utsatt som liten, och inte förrän vid 23 års ålder började jag att minnas. Vid 29 års ålder anmälde jag förövaren. Anledningen till att det dröjde så länge är att jag var trasig som människa och det tog många år att bli så pass stark för att kunna anmäla och eventuellt klara av en rättegång. Jag tänker om Patrik Sjöberg har hållit tyst så länge så kan detta bero på många orsaker. Han kanske inte har vågat möta detta tidigare? Att han väljer att skriva en bok är hans val. Och jag förstår tanken med att det är hemskt att han inte har anmält förövaren men det är inte Patriks kors att bära: det är förövarens. Patrik valde inte att bli utsatt. Han valde inte att bära ansvaret. Något som är viktigt att förstå är att som utsatt lär man sig att stänga av, man lär sig att inte tro på sig själv och kroppens egna signaler. Jag tänker på att Patriks tränare också var hans styvpappa. Att både älska och hata samma person gör det inte lättare att anmäla. För man vet inte tillslut vad som är rätt eller fel. Man tar på sig skammen och ansvaret för att övergreppen har hänt. Och för att inte göra mer skada på sig själv håller man tyst... Detta är ett sätt att överleva ett trauma som det är att bli utsatt för sexuella övergrepp.

    SvaraRadera
  6. Till NY anonym som förvarar P.Sjöberg

    Jag skall inte bli långrandig här,men du skall ju veta att alla de som blivit offer för för pedofiler och som hamnat i nyhetsrubrikerna har inte fått något gehör ens från Reinfeldt som också är specialist på att tjäna sina syften som populistpolitiker och dom hade ju inte namn som Patrik Sjöberg ,dessa har passerat tidningarna utan att Reinfelt blivit officiellt rörd.

    Min åsikt står kvar då jag absolut är involverad genom mina upplevelser och visst skulle det vara intressant att tjäna pengar på mina upplevelser men när det gäller de sexuella så vet jag sedan länge att de är döda o begravna och att det tjänar ingenting till att komma fram med detta då de inte kan stå till svars för sina handlingar och varför göra så att deras familjer skall behöva genomlida förföljelse från journalister och känna skam för någon i deras närhet som de kanske älskade och där som de aldrig skulle tro att detta var möjligt eller sant!

    Och som sagt att ha upplevt detta och sen kunna bli världsmästare ,glöm det.
    Älska och hata den som slår samtidigt som den begår sexuellt brott ??
    Då borde man nog vara ganska så dåligt skick att detta hade synts utåt.
    Om han nu blivit utsatt så är det nog mer så att nyfikenheten på det som hände tog kanske överhand då det samtidigt var skönt en bisarr känsla men den känslan finns nog i det mesta man råkar ut för i livet på allt som är nytt o spännande positivt eller negativt.
    Fel ordval men man kan ju säga som "ost" som luktar hemskt men smakar fantastiskt gott och vice versa !
    Lurad? att detta skulle hjälpa honom i sin framgång ?
    Fullt möjligt att det har gått till så ,man kan ju lura unga pojkar att döda i krig så dumheten har ju inga gränser.
    Och om detta skall vara min epilog så borde ju Patrik Sjöberg också blivit klokare med åren,men det har ju inte funkat ordentligt,jag menar fortfarande att han medvetet har låtit andra bli utsatta om detta är sant. Och att han nu när denne man är död vill tjäna pengar och kasta skit på dennes familj och se dessutom säger "Jag är säker på att det blir fler som kommer fram och säger samma sak" ??? Får dom provision på boken ?Eller skänker han alla pengar till brottsförebyggande rådet eller till de som jobbar med att komma åt trafficking ,och pedofiler som tar till fysiskt våld (utöver den sexuella handlingen) där barn blir mördade ja osv. Gör han det?

    Som sagt jag är ett levande men inte upp till bevis på hur människor och myndigheter inte gör det de skall för att hjälpa till och att empatin för mänskliga tragedier är lika med noll. Reinfeldt och hans politik är ytter liggare bevis på att nedrustar den sociala välfärden och därmed ökar också riskerna för att barn skall bli utsatta. Och i detta tillfället så var det ju en världsmästare som behövde draghjälp till sin bok och samtidigt fick han själv lite poäng. Ja så kan sanningen se ut och jag är benägen att tro så,det finns inga andra incitament som jag sett som kan ändra detta dock håller jag med att alla upplever glädje eller trauma olika,sist men inte minst alla som tänker som ovanstående "anonym" bra att du tänker ,men vad gör du åt det. Om du nu tänker så fint om denna historia och samtidigt hänvisar till offer i allmänhet varför är du då anonym

    Var finns ärligheten?
    Jag har ju skäl att vara anonym.
    För det jag upplevt och vet hjälper ingen och kanske skriver jag en bok om mitt liv men vem skall köpa den jag är ju inte vare sig popstjärna så att jag kan få säljsupport av självaste statsministern som stjälper folk som är sjuka genom sitt maktbegär kan göra detta, Reinfeldt borde fundera på om det finns människor som har blivit utsatta av pedofiler och mår dåligt men att de inte kan berätta för de känner sig skamsna !

    Förstår Ni inte vad jag menar då har ju samhället redan nått the bottom.

    SvaraRadera
  7. Jag kan också förstå Sjögren. Ibland kan det dröja tills man blir vuxen innan man fattar att det man blev utsatt för var fel. Med förnuftet fattar man det. Men sedan kan det dröja ytterligare många år innan man VERKLIGEN fattar hur mycket det man upplevt skadat en, när man fattar också med känslan, och inte bara med förnuftet. Först då kommer man i kontakt med ilskan man tryckt undan, och det är då man är redo att gå ut och berätta. Innan har man liksom fattat att det varit fel - en äcklig gubbe som gjorde saker - men man har inte klarat att inse vidden av det onda, utan skyfflat undan det.
    / Ann

    SvaraRadera
  8. Håller med dig Ann, det är en lång process som måste få ta den tid det tar. Vi är också alla olika individer, upplever, känner, reagerar och beslutar inte efter mallar.

    SvaraRadera
  9. Jag kan ju inte låta bli att svara /ANN
    Jag förstår nämligen inte hur folk blir berörda när en kändis "vill" berätta ,tänk om han berättat utan en skriven bok då??
    Hur gammal är han nu? Han kunde fortfarande ha hindrat fler

    Och vem är Sjögren?
    Patrik Sjöberg är i mina ögon bara en som vill tjäna pengar ,han är ju slut som idrottsstjärna och i mina ögon en nedrig person som evt har låtit andra "lida" som han! Men då var ju risken också att han inte skulle blivit stjärna, så än en gång har detta hänt så var olusten inte värre än att han ville bli stjärna eller hur? Hur många tjejer har fallit offer för agenter i modell branschen ? eller det får vi inte reda på förrän dom inte säljer längre??

    Så er dubbelmoral om att ha "empati" den är faktiskt på ett lågt plan! Carina -Fina gjorde ju också bort sig med att : Hon förstår att jag behöver prata av mig....det enda jag INTE gillar i sammanhanget det är dubbelmoralen och om det inte passar in i "bloggens styrda ämnen för att göra sig intressanta så åker inlägget bort" och där har ju Carina -Fina åtminstonde visat respekt för kommentarerna förmodligen för att hon vet att jag blivit utsatt och då kommer hon ikläm. MEN Carina-Fina läser du vad jag skrivit så är det ju inte mina upplevelser som stör mig utan att folk har inga skrupler dom inhalerar andra människors elände som det vore en drog och i utandningen försöker dom göra sig intressanta om att de förstår så mycket problemet är bara att på samma incidenter kommer det olika svar och i bästa fall kan man ju då tro de har lärt sig något från de andra gångerna MEN ordningen på det blir alltid fel,alltså högst improviserade svar som förgyller deras för stunden minimala samvete men det räcker ju för att överleva denna dagen,det kommer ju en ny i morgon! Dubbelmoral är människans värsta sjukdom och den är som regel kroniskt och obotlig.
    Tack än en gång ,ibland blir jag så arg att jag inte vill vara anonym men jag kommer fram till att jag har haft så många elaka upplevelser i mitt liv och varför skulle jag då spilla den tid jag har kvar här på Jorden med att försöka rätta till dåliga människors empati för sina medmänniskor ,när dom egentligen inte alls bryr sig. Jag vill leva ett skönt liv så länge jag kan och jag hjälper till 100% de som behöver min hjälp ärligt och jag gör det utan motprestation annars vore det ju ingen hjälp !

    SvaraRadera