onsdag 27 april 2011

af Donner har fattat nada av sitt ynkryggsbrott.


”Jag levde ett låtsasliv”
Röda Korsets tidigare kommunikationsdirektör Johan af Donner dömdes nyligen till fem års fängelse i hovrätten.
Resumé publicerar en intervju:
-Du har stulit pengar från cancerforskare och katastrofutsatta. Hur känns det?

– Det är kanske den viktigaste frågan att ställa och det är den fråga som är allra svårast att hantera. Jag samlade in pengar till de mest utsatta och tog en del pengar själv. Det är hemskt att konfronteras med. Visst, jag har varit ansvarig för en hygglig uppgång på insamlingssidan men att belöna sig som jag gjorde är oförlåtligt. Det är svårt att hantera och svårt att förklara. Man kan försöka hitta budgettekniska förklaringar till att de pengar som jag stal egentligen skulle gå till administration. Men ändå drabbade det de svagaste. Jag har inget försvar.

1- "Visst, jag har varit ansvarig för en hygglig uppgång på insamlingssidan..."

2. "Man kan försöka hitta budgettekniska förklaringar till att de pengar som jag stal egentligen skulle gå till administration......."

En tjyv, som fortfarande söker pinsamt löjliga förmildrande omständigheter inför sig själv, lever fortfarande i en låtsasvärld.
Mannen behöver hjälp och en käftsmäll i form av en iskall reality check.

2 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-04-28 08:52

    Han behöver onekligen hjälp, käftsmällar har han nog fått så det räcker via media och han är kvar i försvarspositionen från rättegången. Förhoppningvis hamnar han på en anstalt där han inte som udda fågel direkt blir medinternernas hackkyckling, annars blir det inte möjligt att varva ner och genom terapi ta sig gradvis ur förnekelsens fängelse. Den här förnekelsen är annars mera typisk för brott som är övergrepp, typ sexualbrott, men att nalla ur kassan hos en välgörenhetsorganisation framkallar troligen en likande skam.
    Ett stort skamfyllt brott är något som både offer och gärningsman den första tiden bara överlever genom förnekelse, som man sedan gradvis kan ta sig ut ur, enlig psykologins klassiska krisbearbetningsmekanismer, om man får rätt hjälp och miljö!

    SvaraRadera
  2. Käftsmäll var inte menat bokstavligt.
    Utan insikt och verklighetesförankring kommer aD att fortsätta i sin behagfulla låtsasvärld.

    SvaraRadera