fredag 15 april 2011

MP´s dröm om öppna gränser eller äkta skånsk diskbänksrealism?


På grund av felaktig bostadspolitik på 80-talet, lockades politikerna, då S, att fylla tomma lägenheter med flyktingar.
Bättre bidrag från staten än inga pengar alls, resonerade hål-i huvet-politikerna.

Nu 2010 skriver Börje Andersson FP:
Inflyttningen har innefattat mycket sociala problem.
"Konsekvenserna har blivit:
#Bidragsberoendet har stigit skyhögt över riksgenomsnittet. 7,7 procent av befolkningen i Landskrona mottog 2009 ekonomiskt bistånd, mot 4,3 procent i riket. I vissa delar av staden är förhållandena skrämmande.

#Förvärvsgraden (20 - 64 år) är 67,1 procent, mot 76,1 procent i riket. I stora delar av Öster och Centrum försörjer sig endast en tredjedel genom arbete.

# Kriminaliteten har ökat under de senaste 20 åren, Och nått mycket höga nivåer, vilket många bittert fått erfara.

#skolorna i centrum och på Öster uppvisar helt oacceptabla förhållanden och undervisningsresultat, medan övriga skolor i kommunen uppvisar goda resultat.

Det finns en gräns, Landskrona orkar inte, och bör om möjligt inte, ta emot fler socialt belastade individer utifrån. Vi klarar helt enkelt inte att ta hand om problemen."

Jämför gärna med Mikaela Walterssons fantasidrömvärld om öppna gränser på Newsmill!

1 kommentar:

  1. Mikaela Waltersson,har troligen aldrig besökt någon av de redan ghettolika städerna..Dessutom saknar hon troligen erfarenheter,vad vardagen i Sverige innebär 2011.Nu kan man ju inte begära att en så ung och grön "politiker" i MP,ska behärska dessa frågor.Men kanske råda henne att vara mer försiktig i sina uttalanden.

    SvaraRadera