onsdag 9 mars 2011

Jimmie Åkesson for statsminister!



Intet nytt under solen. Sverker rakt på igår inleddes med en gammal vissen trailer med hotfull musik och gammalt arkivmaterial med människor i SA-uniformer, onyanserad och vinklad propaganda ämnad att förminska och vantolka. Detta grepp är nu så beprövat i Sverige, så jag hoppas att alla precis som jag slår dövörat till. Alla partier har en historia, men det är vad man tycker och tänker nu som räknas.
Det roade mig att titta på Sverker Åströms kroppsspråk i två efter-varandra-följande intervjuer. En med Jimmie Åkesson och en med Henrik Dorsin.
Sverker själv har nog ingen aning om att hans omedvetet dominerande kroppsspråk visade två diametralt olika inställningar. För Sverker kunde Åkesson lika gärna vara ett ruttet kadaver, medan Dorsin fick den gode Sverker att spinna som en katt på räkfrossa.

Jag tror aldrig jag sett Åkesson så bra, så hel, så stark, så klar, så trygg, så rak, så öppen, så vuxen, så ansvarsfull, så tydlig, så på rätt väg som igår.

Så himla galant skötte sig Åkesson att varenda svensk tidning föredrar att behandla intervjun och händelsen som luft idag. Bättre betyg kan han inte få!


Ett tips till Jimmie Åkesson bara: sänk ögonbrynen och räta ut vecken i pannan, med så självklar och framtidsbaserad politik behöver du ingen försiktigt undrande min!

Expresen

18 kommentarer:

  1. När det gäller SD:s politik är vi inte överens och så behöver vi inte orda mer om det, däremot att Åkesson så ofta ser undrande (=förskräckt???) ut. Växte upp i ett politikerhem (på kommun- och landstingsnivå) och har fått min beskärda del av ändlösa "jag har rätt och du har fel"-diskussioner.

    Såg inte programmet igår, ägnar de flesta andra kvällar åt annat.

    /Öbon

    SvaraRadera
  2. Din rubrik är antagligen nuvarande statsministerns värsta mardröm.
    Introt med gammal skåpmat är så tröttsamt så folk blir nog mest irriterade på detta sätt att hela tiden bli behandlade som barn som måste tjatas på.Skall kolla en gång till för att se Sverkers kroppsspråk:)

    /HellBoy

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-03-09 13:08

    Är också nollställd, missade både Sverker och Leif G W p g a evenemanget med Tomas Sjödin och Kattis Ahlström i går kväll. Min fru köpte ett ex av Kattis&Co och där hittade jag den här finurliga formuleringen:
    Oro, det är den ränta vi betalar när vi lånar bekymmer från morgondagen. - Så ant.men så svårt att undvika...

    SvaraRadera
  4. Politik är inte oro, mer ett måste att planera och förbereda sig för eventualiteter i framtiden för landet och medborgarna.

    SvaraRadera
  5. Kanske var Sverker lite nervös inför jimmie.1-0 till Jimmie,Sverker fick erkänna att det var ett dåligt klipp det från 2006.
    Annars var Sverkers syfte likt hans övriga program att gå på som en terrier.
    Visst var han avslappnad inför Dorsin.
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  6. Ja, väldigt avslappnad, nästan som av blyg dyrkan. Har aldrig sett honom så ämabel nånsin.

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-03-09 16:18

    Citatet från Kattis&Co tog jag med bara som mänsklig insikt, utan att relatera till politiken. Jag såg ju inte programmet och kommenterar det därför inte.

    SvaraRadera
  8. Även om jag inte röstar på SD så håller jag med Carina om att Jimmie Åkesson är duktig på att svara för sig och ger ett lungt och seriöst intryck.Det har jag också sett i tidigare intervjuer./Petter

    SvaraRadera
  9. Ska man välja utifrån seriositet och tydlighet, så blir vi många förstagångsväljare på SD nästa gång. Den enda av politikerna idag som jag litar på och som är tydlig med vad han vill för Sverige.

    SvaraRadera
  10. Härligt att höra Carina!!!
    Nu blir jag en ännu trognare läsare;)
    Vi behöver fler kloka kvinnor som du.
    /HellBoy

    SvaraRadera
  11. Thorsten Schütte2011-03-09 22:02

    Det hinner rinna mycket vatten under broarna runt Riksdagen tills det är dags för nästa val. Men jag ser i alla fall att SD i större omfattning även tar i andra frågor än invandring, sådant är bra för att bredda basen. Och jag, som sympatiserar mest med MP, har inget emot att alla oppositionspartier gör gemensam sak när alliansregeringen hittar på alltför tokiga saker!

    SvaraRadera
  12. Det senaste alliansen gjorde "alltför tokigt" var just att tillmötesgå MP:s extrema integrationspolitik.....mycket ,mycket tokigt och ogenomtänkt.
    "Men nu har regeringen och Miljöpartiet inte bara valt att belöna kriminalitet. De har också sagt upp själva samhällskontraktet med befolkningen" som bloggerskan Lilli Severin så snyggt uttrycker det.

    /HellBoy

    SvaraRadera
  13. Thorsten Schütte2011-03-10 09:19

    Hellboy, jag lyftar på hatten och går förbi i denna fråga, men jag konstaterar samsyn inom hela oppostionsen om så viktiga saker som EU-dalagringsdirektiv, säker kontanthantering i handeln, småviltsjakt i fjällen mm. Där tycker jag att man kan samarbeta utan skygglappar. Och i dessa tider med skenande bensin- och dieselpriser bör oppositionen även kunna enas om att anskaffa trafikförsäkringsskatten, vilket motsvarar ungeför 50 öre/liter i bränsleprissänkning för genomsnittsbilisten!

    SvaraRadera
  14. Jag lyfter också på mössan (och hoppas på samarbete inom den sk. oppositionen)men överenskommelsen har beräknats till 1,8 miljarder SEK (initialt!) och då räknas det antagligen lågt.
    Problemet är dock inte kostnaden utan de signaler som skickas ut, samtidigt som sjukkostnader för vanliga dödliga (med papper) höjs. Tokigt eller inte, det är frågan?

    /HellBoy

    SvaraRadera
  15. Hellboy:
    Min eloge att du håller ställningarna nu när jag av sorg inte orkar kommentera..Tack,tack,tack

    SvaraRadera
  16. Hur har du det Lars? Måbra-hälsning!

    SvaraRadera
  17. Thorsten Schütte2011-03-10 15:59

    Även mina varma tankar går till Dig, Lars, min käre trätobroder!

    SvaraRadera
  18. Har haft en känsla av att du iallafall tittat in här Lars. Hoppas du snart kan komma tillbaka i gammal god "kommentarsform" då du gjort ett bra jobb tidigare. Vill du ha mer personlig kontakt kan du maila mig på hellboy_1965@hotmail.com
    Ta hand om dig så hörs vi.

    /HellBoy

    SvaraRadera