torsdag 31 mars 2011

Hey EU, leave us kids alone!


I DN idag: Idrottsrörelsen drabbas hårt av att små ideella förningar blir tvungna att betala moms, enligt Riksidrottsförbundet. ”Ett ledord inom idrotten är att alla ska vara med. Men dagens beslut slår mot ekonomiskt svaga familjer och deras barn”, säger ordförande Karin Mattsson Weijber.

Mina killar var och är engagerade i fotboll från femårsålder, så mycket glädje och friskt engagemang som de ideella föreningarna bidrar med är helt ovärderligt!
Vad vore Sverige utan det?
Man kan undra vad EUs toppstyrningen och detaljplan ska leda till, förutom ytterligare utslagning av fattiga barn och ökad arbetsbörda för kassörer och skatteverkets kontrollanter.

EUs motto: "Alla ska vara med.
Åtminstone dom som har råd."

Expressen

2 kommentarer:

  1. Ulf Hjertén2011-03-31 14:43

    Jag minns de krokiga gurkorna. Jag minns jordgubbarna. Och man tänkte: Va sa jag egentligen ja till när jag röstade för EU? Så kom diskussionen om bullbak till kyrkkaffet och man höll på att sätta kaffet i halsen. Nu momsredovisning för småföreningar. Jag ångrar bittert att jag sa ja till EU i nuvarande form. Och jag kommer aldrig att stödja anslutning till euron. Nej tack till mera EU-byråkrati!!!

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-03-31 15:01

    Ulf: Du tar ordet ur munnen på mig, jag ångrar fortfarande att jag lät Marit Paulsson övetala mig 94. Jag röstade i alla fall nej till €, lät mig inte luras en gång till...

    SvaraRadera