fredag 11 mars 2011

Diskurs ger oss dagens ögonöppnare.




Jag saxar från Diskurs kommentar under inlägget om friskolor nedan:

"Man kan ibland undra om alla vill ha ”fred på jorden”?
Små notiser i Svd i går (inte nämnda i andra sammanhang)
”Pakistan 34 dödade i dag och 25 i går av självmordsbombare…”
I Kairo, som varit en (tjatig) repris på nyheterna den senaste tiden, nämns nu ingenting om att 13 sköts ihjäl och 100 skadades i sammandrabbningar mellan kristna och muslimer. Kopter (kristna) hade samlats för att protestera mot att en kyrka bränts ner.
Tänker på vad som hände i Iran, och att Kadaffi äger Malmös största moské...
/Diskurs"

Mitt svar:
Morning, soul-mate. Tänk att du tar upp det här med rapporteringen om alla tusen och åter tusen människor som dödas som flugor varje dag, hur döva/blinda/stumma har vi medmänniskor blivit?
Minns du första gång vi hörde talas om att en människa fullt inlindad i sprängmedel med kraft nog att kunna döda en hel stad, bara med berått mod gick rakt in bland oskyldiga civila och spränga allt ihjäl?
Hur vi skakade i hela vårt inre, hur vi trodde att ondskan inte kunde bli ondare. Vi kallade dem självmordsbombare. Varför det? När det är satanistiska mördare de är.
Vi läser ser och hör men har blivit lama, bedövade.
Tack.
Vi behöver tankeställare varje dag.

5 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-03-11 13:04

    Blir med jämna mellanrum förvånad och imponerad över de bilder Du lyckas gräva fram som illustration till texten, Carina!

    SvaraRadera
  2. Hej igen Carina!
    De är ingenting annat än vidriga mördare!
    Och det för att de tror på en allenarådande gud …
    Hur kunde det bli så här?
    /Diskurs
    (Det med "soul-mate" satt fint... Tack!)

    SvaraRadera
  3. Carina o.Diskurs:
    För att i någon mån förstå detta,fordras insikt i den arabisk/muslimska kulturen.Själv upplevde jag,om än inte personligen,flygplanskapningarna
    under 70-talet på nära håll.Dessutom otaliga andra för oss helt främmande lagar och straff.Bl.a halshuggning offentligt som straff.Alltså en helt annorlunda människosyn än i västvärlden..Därför ser jag också så grått på de som tror,man kan integrera denna kultur i vårt samhälle.Men Ulf är ju en av dem som optimistiskt ser fram mot en sådan utveckling....Själv behåller jag min uppfattning.

    SvaraRadera
  4. Det är så viktigt för mig att hitta på pricken-bilder som ska förstärka till max det jag vill ha sagt, ofta med humor, men också med krass verklighet som här. Glad att du uppmärksammar det, Thorsten!

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-03-12 17:07

    Fortsätt så, Carina!

    SvaraRadera