lördag 5 mars 2011

De fina och ädla människorna vet alltid allting bäst.


Det är ett stort problem att alla som obegränsat vill förse Sverige med tältdörrar, och anser att Sverige självklart ska ta hand om världens alla svaga, utan några som helst hänsyn till kostnader, möjligheter och ohållbar ghettobildning, ser sig som en högre stående art.
Som kan skaka förmätet på huvet åt de där fientliga andra.
Åt undertecknad tex.

Läs DN: "Europa, inklusive Sverige, bjuder på något vis in med armbågen. Ungefär: Det är klart att ni ska komma hit eftersom humanitet och solidaritet är en del av vår nationella identitet."

14 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-03-05 17:49

    Det var väl en bra artikel som visade på det fungerande exemplet Kanada!

    SvaraRadera
  2. Helt enig. Väldigt bra artikel, sann, öppen, rak:
    "Kanada och Sverige liknar varandra. Båda är moderna välfärdsstater, nordligt belägna samt glest befolkade. Båda har tagit emot många invandrare. Kanada i huvudsak arbetskraftsinvandrare och Sverige i huvudsak asylsökande.
    Men denna skillnad räcker inte som förklaring till att sysselsättningsgraden bland invandrare är hög i Kanada, medan den är låg i Sverige. För också bland Kanadas flyktingar är arbetskraftsdeltagandet högt."

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-03-05 19:07

    Det visar ju att det inte är invandrarna som det är fel på, men sättet att ta emot dem har uppenbarligen brister. Där bör fokus på förändringarna ligga!

    SvaraRadera
  4. Nu kan jag somna gott. Vi är överens!!!!
    Tack och gonatt, Thorsten!

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-03-05 21:22

    Detsamma, Carina!

    SvaraRadera
  6. Jag är säker på att den kravlösa svenska modellen drar till sig en viss sorts människor.Att hela tiden pyssla om och idiotförklara människor samtidigt som bidragen regnar över samma människor gör inte dessa motiverade det minsta. Detta system har etablerats i världen och för många asylsökande är detta målet... inget göra men bidrag erhålla.

    /HellBoy

    SvaraRadera
  7. Jag måste skaka på huvet, för att försöka begripa vad syftet är? Varför sända signaler över hela världen att här är paradiset för såna som vill bli försörjda utan krav? I-N-G-E-N blir lycklig av detta, möjligen kommuner som får bidrag och ersättningar, men det är sannerligen som att kissa i byxorna, det blir bara varmt en väldigt liten stund.
    När ska politikerna ställas till svars och tvingas förklara denna förödande politik??

    SvaraRadera
  8. Anser att underlång tid var det sossarna (i regeringsställning)som styrde invandringspolitiken genom indoktrinering av "den perfekta socialdemokratiska politiken".DVS dom var mest intresserade av att flyktingarna skulle rösta på "rätt" parti istället för att låta dom integreras i landet genom arbete och företagande.Det konstiga är dock att alliansen verkar fortsätta på samma sätt!!!!Längre tillbaka i tiden var det ju så att en hel del storföretag(som senare blev det)startades av just invandrare.Som det är nu så verkar både dom rödgröna och alliansen endast se till att invandrarna inte "lyckas för bra" medatt bli "rika" och starta nya företag med nya ideer,för att ge både svenskar och invandrarna varaktig sysselsättning./Petter

    SvaraRadera
  9. Ulf Hjertén2011-03-06 09:31

    Petter! Att du avskyr socialdemokratin och dess företrädare är o.k , men att påstå att socialdemokratin grundat sin flyktingpolitik på att få hit så många som möjligt för att på så sätt få en massa röster och att man sedan inte är intresserade av att dessa människor ska få en bra ingång i landet , ja, det är på gränsen till ärekränkning. Det är en sak att påvisa att allt inte har gått bra, en helt annan att påstå att det inte finns en vilja att det ska gå bra. Ska det bli någon ordning på flykting och integrationsdebatten ska man nog inte börja med att pådyvla motståndarna ond vilja och oärliga agendor. Själv har jag upplysningsvis hört till de socialdemokratiska invandrarministrarnas mest irriterade kritiker. Men jag har aldrig kritiserat dem för ond vilja men väl för valhänt och onyanserad flyktingpolitik. Och för inhumana avvisningar. Och för en oengagerad integrationspolitik. Den kritiken riktar jag också till den nuvarande regeringens ministrar.

    SvaraRadera
  10. Thorsten Schütte2011-03-06 09:52

    Chilenerna, som kom hit efter Allendes kupp 1973 och för det mesta stod S och V nära tillhör de invandrargruppar som lyckats bäst i Sverige, många som egna företagare. Jag vill t o m minnas att arbetslösheten bland chilenare är mindre än hos, det förhatade ordet, pursvenskarna. Så jag tycker att man inte ska koka partipolitisk spiksoppa på invandringsfrågan!

    SvaraRadera
  11. Ulf jag har aldrig sagt att jag avskyr socialdemokratin om du läser mitt inlägg bättre ser du också att jag kritiserar alliansen för att dom inte heller verkar ha en lösning på integrationspolitiken.Tråkigt att en del socialdemokrater verkar ta åt sig personligt när man kritiserar partiet för någonting.Tror inte att dom som röstar på något alliansparti känner sig ärekränkta i tid och otid när deras politik kritiseras.Thorsten hur arbetslösheten/företagsamheten är latinamerikaner VS "pursvenskar" är vet jag inte.Intrycket jag har fått från mitt jobb(inom industrin) där det jobbar en del latinamerikaner är att dom ofta står långt till vänster politiskt ibland till vänster om V./Petter

    SvaraRadera
  12. Thorsten Schütte2011-03-06 17:00

    Det är inte konstigt att latinamerikanska flyktingar oftast står till vänster, eftersom de flydde från högerdiktaturer. Min poäng är att latinamerikanerna, och då främst chilenerna var den sista invandrargruppen som lyckades arbeta upp sig till samma sysselsättningsgrad som svenskarna, vilket innan även ungrare, tjeckerna o s v lyckades med. De flydde från kommunistregimer och är oftast borgerliga. Så den politiska hemvisten är oviktig för framgången. Mera avgörande är att alla andra invandrargrupper kom efter att den fulla sysselsättningen försvann och hamnade då i en uppförsbacke direkt!

    SvaraRadera
  13. Vad jag menade var att en hel del latinamerikaner står extremt långt till vänster politiskt.Det har dom naturligtvia allsin rätt att göra även jag personligen ogillar deras åskter precis som jag ogillar nazistiska åsikter.Sådan är demokratin.Upplever(jag har diskuterat en del med dom) att en del latinamerikaner har väldigt svårt att acceptera människor med andra politiska åsikter än sina egna./Petter

    SvaraRadera
  14. Thorsten Schütte2011-03-06 21:12

    Jag tror att vi, som växte upp i demokratins och välfärdsstatens trygghet måste förstå att människor som flydde förtryck med ett viss politiskt eller religiöst förtecken polariserades till den motsatta uppfattning, vilket är psykologiskt enkelt att förstå. En lång och plågsam process att, för en förtryckt vänstersympatisör, inse att alla med högersympatier inte är faschister, för en borgerlig, att alla vänstermänniskor inte är stalinister, för en som flytt religiöst förtryck att alla troende inte är fundamentalister o s v!

    SvaraRadera