måndag 28 mars 2011

DagensIndustri gör scoop, hittar Åsa Lindgren, Juholts lik i garderoben.


På bara några veckor har Håkan Juholt blivit känd för hela svenska folket. Även Åsa Lindgren, som Håkan Juholt träffade 2005, har ställt upp i intervjuer och berättat om sin relation med den nya partnern.
DI scoopar idag att (S) nya partiledares flickvän glömt att berätta att hon dömts för bedrägeri mot sin gamla arbetsgivare Fritidsresor.
Åsa Lindgren har planlagt och genomfört grova bedrägerier för att lura sin arbetsgivare på pengar. Sammanlagt rör det sig om strax under 50.000 kr som hon bland annat drivit in på sitt eget konto för andras eller uppdiktade resenärers förlorade bagage.

Håkan Juholt kan inte personligen lastas. Men det ser illa ut, speciellt som bedrägeriet inträffat under tiden för deras relation.
Efter all granskning av politikers barnflickor och TVlicenser, borde Juholt självklart ha begripit bättre.
Juholt måste lastas för sitt svajiga omdöme.
Moral är viktigt, se hur Sahlin blev Toblerone-Mona för resten av sitt liv.

En ovälkommen tung belastning för Juholt. Hans framtid ser inte jätteljus ut, en eventuell statsministers partner måste ha ett klanderfritt rykte.
Huuuuuuuuur kan socialdemokraternas valberedning ha missat detta?

Maurizius nästa?


Expressen
Aftonbladet a metro

17 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-03-28 18:24

    Det är ingen scoop, det är lägre än Glocalnet. Jag reagerar allergisk mot allt som heter kollektivbestraffning, guilty by association, ingen rök utan eld, snaskande i de personliga förhållanden i kändisfamiljer o s v. Vilka personer vågar till slut att ta ansvar och låter sig väljas till tunga förtroendeuppdrag?

    SvaraRadera
  2. Uppenbarlig vågar hr Juholt det, han kan väl knappast ha varit ovetande om det. Se'n kan det ju diskuteras om hur relevant det egentligen är. Det gäller ju inte honom själv.

    /ingvar

    SvaraRadera
  3. Att Juholt inte berättade för valberedningen tyder inte på något vidare omdöme! Han har i ett känsligt skede ställt S med brallorna nere. Istället för att prata om Nya S, så handlar diskussionen, den första vardagen efter valet, om hur omdömesgill Juholt är. Superklantigt!! Sedan blir det svårt att tänka sig en bedrägeridömd kvinna som statsministerfru!!!

    SvaraRadera
  4. Scoop är ett branschuttryck inom tidningsvärlden för en sensationell nyhet med stort allmänintresse, med andra ord ett reportage som förväntas öka lösnummerförsäljningen. Underförstått är att en redaktion är ensam om nyheten. Skandaler är ofta scoop.
    Allergisk eller inte, Thorsten, det är djungelns lag.
    Därför borde givetvis alla med politiska ambitioner klämma fram med det INNAN, man åtar sig medias enorma intresse. Svenska folket är snällt,är man bara ärlig och tar ett moraliskt ansvar i förväg, så förlåtes absolut det mesta.
    Men, det här, smusslandet med de viktiga moralfrågorna, det sätter sig. Svenska folket har visat sig vara långsint när de blivit förda bakom ljuset såhär.
    Mycket korkat av Juholt och ursvagt av valberedningen.

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-03-28 21:51

    Brottet ligger några är tillbaka, straffet är avtjänat/betalt, vad mera krävs? Jag ansvarar dessutom inte för eventuella dumheter min fru har gjort (obs! hypotetiskt!).

    SvaraRadera
  6. En gång tjuv alltid tjuv. Med Juholts bildning kan man inte förvänta sig bättre omdöme. Läs corucopia och dackefejdens bloggar om Juholt.

    SvaraRadera
  7. Det är ju ingen liten lokalpolitiker ,vi snackar om en ev. blivande statsministerfru/sambo!!!
    Klart det skitar ner Juholt också,så funkar det bara.Sen om det är rättvist eller inte är en annan sak.

    /HellBoy

    SvaraRadera
  8. Som han blåste valberedningen. Nu är det försent. Håkan Ljugholt.

    SvaraRadera
  9. Jag bryr mig inte om ifall hon är mördare. Men jag gillar inte att Juholt glömde att säga det. Om min lilla fruga hade fått fängelse för bedrägeri så vet jag inte hur jag skulle missat det när frågan kom från valberedningen. Enda slutsatsen är att han var skitkåt på jobbet och trodde att han var rökt om han berättade. Med all rätt. Så nu rökte han sig själv plus partiet i stället. Smart???

    SvaraRadera
  10. Anonym sa det. Håkan blir nu "Ljugholt" för svenska folket första dan på jobbet.
    Han hade själv kunnat undvika det.

    SvaraRadera
  11. Ulf Hjertén2011-03-29 10:29

    Tänk det samhälle där man befriat sig från dungelns lag. Är det det som kallas himlen? Tänk det samhälle då upprördheten tar ställning för det som är sonat och förlåtet. Hur långt på släktträdet är jag ansvarig och var är jag fri från massmedias domar? Hur vet alla så säkert att inte valberedningen kände till och insåg att detta inte har relevans längre? Tänk det samhälle där man befriat sig från djungelns lag , förstått att den enda sanna glädjen inte alls är skadeglädjen, lärt sig att bemästra de grövsta fördomarna och insett att vårt behov av varandra är större än vårt behov av mediala sensationer. I have a dream!

    SvaraRadera
  12. Thorsten Schütte2011-03-29 10:37

    Ulf, vi delar samma dröm!

    SvaraRadera
  13. Har varit "offline" en period pga en havererad hårddisk med efterföljande instalationsproblem på min dator.Nog om detta.Självklart kan inte Juholt ta personligt ansvar för hans särbos tidigare brott som ju är reglerade i tingsrätten.Men som den efterkloka "köksbordsexpert"jag är(ler),så kanske Juholt (och hans särbo) skulle ha förekommit medierna genom att gå offenligt ut med historien innan han blivit vald som partiledare,tror inte det skulle ha hindrat honom från att väljas.Men som sagt det är lätt att vara efterklok.Håller med Ulf i det han skriver här ovan./Petter

    SvaraRadera
  14. Valet av politiker är så viktigt. Det är genom dom vi väljare kan skapa den värld, med eller utan djungelns lag, vi önskar oss. Därför är granskning befogad.
    Det är inte skadeglädje att förvänta sig ett straight-forward-beteende hos våra blivande makthavare.
    Däremot en stor besvikelse att upptäcka att någon man är beredd att lägga all sin tillit till, är en dumdristig fegis som tänkte går-det-så går det.

    Ni gör ett misstag när ni förminskar Juholt och hans kulbo till lama offer.
    Det är en iskall medveten handling att tro att man kan förtiga sanningen för valberedningen, (ja de visste inget enligt valberedningen) sina framtida väljare och svenska folket, och komma undan med det.
    Jag har också en dröm, pålitliga, ärliga och rakryggade medmänniskor som inte döljer, fifflar och vill ha räkmackan för sig själv.

    Hej Petter, har saknat dig och din köksbordsexpertis!

    SvaraRadera
  15. Ulf Hjertén2011-03-29 16:27

    Carina. Ditt sista inlägg är viktigt och jag tror nog att vi skulle kunna "prata ihop oss" för att använda en byråkratterm. Jag tror inte att toppolitker är svaga offer. Men jag avskyr att massmedia får arrangera gatlopp för människor närhelst det behagar och man kan hämta hem bra utdelningar i lösnummerligan. Jag önskar att massmedia vore mera på alerten när det gäller vad jag menar är långt allvarligare "förskingring", de stora bonusregnen över statliga företags chefer. Vilken kanonuppgift för Dagens Industri.

    SvaraRadera
  16. Thorsten Schütte2011-03-29 18:37

    Ulf, de statliga bolagscheferna och deras påläggskalvar är sannolikt trogna läsare/prenumeranter av DI...

    SvaraRadera
  17. Håkan? Snarare Hakan den ljugande turken.

    SvaraRadera