fredag 11 mars 2011

Bamse, 40 år.


Sveriges uppfostrande seriebjörn med helyllevärderingar, ofta kryddade med socialistisk smygindoktrinering, fyller medelålders idag.
Jag önskar honom en stor dunderhonungstårta, och hoppas att han inte drabbats av mitt-i-livet-krisen och känner sig för fet, för trött och för sliten för att ordna kalas för Lille Skutt, Brummelisa, Katten Jansson och Skalman.
Sagt av Bamse: " Man ska vara snäll mot dom som är stygga, för dom behöver det mest, och då blir de kanske snällare."
Kanske.

10 kommentarer:

  1. En av Bamses repliker jag gillar är "Är man mycket stark måste man också var mycket snäll"

    /ingvar

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-03-11 11:01

    Du tar ordet ur min mun, Ingvar!

    SvaraRadera
  3. Ulf Hjertén2011-03-11 11:28

    Bamse introducerades i Sverige av en av mina stora favoriter, Brita af Geijerstam. Hon gav ut sin första diktsamling när hon var 98 år och sin andra året efter. Det brukar jag trösta mig med när folk tycker att det är på tiden att jag ger ut en samling. Jag har 26 år på mig om Gud vill och hälsan står mig bi.

    SvaraRadera
  4. Den politiska sidan hos bamses upphovsman den framlidne Rune Andreasson kan visserligen diskuteras bla lär han ha skrivit i "bamses skola"(vill jag minnas att sidan hette)positivt om MAOS Kina,inte så lyckat.Hur som helst så håller jag helt med både Thorsten och Ingvar om Bamses nämnda replik.Är det 40 Bamse fyller?Då är han årsgammal med mig.Och du Ulf är 98-26år då är du lika gammal som min far./Petter

    SvaraRadera
  5. Ståupparen Han-Åke Anderssons version av Bamse

    http://www.youtube.com/watch?v=G89wujmMEN0

    /Plutten

    SvaraRadera
  6. Trodde det var Pippi som sa att man ska vara snäll om man är stark. Fast devisen är ju inte sämre för att fler tillskrivs den :-)

    /Öbon

    SvaraRadera
  7. Håller med, alla borde leva efter den!
    Men..... vem ska veta om bibliotekarie-expertisen?!

    SvaraRadera
  8. Ulf Hjertén2011-03-13 08:44

    Så måste jag korrigera mig själv och ge mig en påminnelse om min egen dödlighet. Brita av Geijerstam introducerade inte Bamse utan Nalle Puh. Rätt ska vara rätt. Ber om ursäkt om jag förvirrat någon.

    SvaraRadera