fredag 11 mars 2011

Am I going nuts, or....?



profanum_vulgus sa...
"Varför skulle rebellerna vara bättre? Man hör inget om deras politiska ambitioner i västmedia men det man ser av dem avslöjar ju en del. T.ex:
1. Demonstrationerna har alltid skett efter fredagsbönen och utgått från moskeérna.
2. Rebellerna klagade på att Khaddafis trupper stred på bönetid.
3. Rebellernas slagord är Allah Akhbar.
4. En rebelledare klagade på att Khaddafi var ogudaktig.
5. Khaddafis anhängare påstår att de är islamister.
6. Rebellerna får stöd av Saudiarabien (som motsatt sig alla oblodiga icke-islamistiska uppror mot USA-vänliga regimer i arabvärden). "

Det är mycket bra att du finns. Tack.

Vi matas konstant med vinklade nyheter, dramatiskt målande bilder, ensidig information och lär oss att diktatorn Khaffi är sjukt tappad bakom en traktor.
Hur ska vi veta vad som är gott eller ont i deras värld, vem är vi att avgöra vem som är god eller ond i deras värld.
Fick elaka aningar när en egyptisk invandrare bekräftade på TV, att i Egypten bränner man nu kyrkor, förföljer kristna och gör om kyrkorna till moskéer.

Får verkligen sanslös ångest och panik om jag blivit så totalt blåst av västvärlden, som bara viljelöst köpt allting.
Hjälp.

10 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-03-11 11:20

    Demonstrationerna har alltid skett efter fredagsbönen och utgått från moskéerna. - Kristna har ofta inlett motstånd mot orättfärdiga förhållanden med bön och gudstjänst. Behöver bara påminna om pastor Martin Luther King. Så just det här behöver verkligen inta vara av ondo!
    Jag upprepar även mina farhågor att Gadaffi kam lämna en miljökatastrof bakom sig med öppnade och brinnande oljekällor mm!

    SvaraRadera
  2. Ulf Hjertén2011-03-11 11:23

    Khadaffi och hans anhängare massavrättar oskyddade människor från luften och bepansrade fordon. Hans motståndare sägs bränna kyrkor och förfölja kristna. Allt i någon förvriden religions namn. Man kan bli djupt olycklig för bra mycket mindre. Ibland börjar jag misströsta: Finns det vägar ur hat och djupt kännt och uttalat förakt? Då drar jag mig till minnes några ord jag mediterade över för många år sedan: "Den svåraste frestelsen vi människor kan falla för är just hopplösheten. Att säga att något är hopplöst är att säga något om verkligheten som vi dödliga inte har rätt att säga för vi vet inte allting." Om man rensar bort min ungdom kategoriska ton så är det kanske något tänkvärt i alla fall. Det är ju faktiskt hoppet som får oss att stiga upp varje morgon.

    SvaraRadera
  3. Jag förstår inte ditt inlägg Ulf.
    Att våga öppet blicka på en sak utifrån, från mer än ett håll, innebär det per automatik hat?
    Är det hopplöshet att oblint sätta sig in i alla parters grunder?

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schutte:
    Det spelar ju ingen roll vilken religion det är.

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-03-11 12:25

    Men, profanum, det blev något gått av t ex Kings eller de sydafrikanska kristnas protester mot rasdiskriminering, eller?. Och jag förstår Ulf mycket väl, det trotsiga hoppet, "Prinzip Hoffnung". Annars kan vi ju stänga butiken!

    SvaraRadera
  6. Ulf o.Thorsten:
    Övertecknad anser fortfarande att "vi kan stänga butiken".Av detta framgår att situationen inte blivit bättre enl.min syn efter "revolutionerna i Nordafrika"....Men betydligt mer ansträngda även i Europa !!!!Slutligen ser jag inga sammanhang med Thorstens exempel i USA o.Sydafrika.Påminner mer om äpplen än päron....Till sist ingen av oss har ännu sett hur slutet ser ut.

    SvaraRadera
  7. Ulf Hjertén2011-03-11 12:40

    Men Carina, hur kunde du missuppfatta så. Min förtvivlan gäller ju allt detta hat och förakt för andra, som dominerar dessa ohyggliga konfliketer, på vilka man ibland inte tycker sig skönja någon lösning. Att försöka förstå alla inblandade parter, inte ge upp för hopplösheten, det var ju min -diffusa förstår jag - poäng. Din sista fråga förstår jag nog inte. Hopplöshet är att ge upp och inte tro att det finns någon lösning på den låsta situationen. Min misströstan smyger sig på när jag tror att parterna inte på något sätt vill förstå, vill jämka. Det är den hopplsöheten och misströstan jag måste bekämpa. Våga tro att mirakel kan ske, människor ser varandra som just människor som de själva.

    SvaraRadera
  8. Förlåt, förlåt, förlåt, Ulf! Vet inte varför, men väntade mig en rak höger nånstans ifrån. Och du fick klä skott för min förutfattade attack som bästa försvar, jag lovar bot och bättring, och att läsa dina vackra ord med rätt glasögon.
    Jag är blott människa, tillika kvinna, och då får man förhasta sig hur mycket man vill, bara man ställer till rätta.....
    (min lag)

    SvaraRadera
  9. Ulf Hjertén2011-03-11 14:22

    Nu låter du nästan som min fru. (Som jag tycker mycket mycket om). Alla uttrycker vi oss snabbt ibland. Blir det fel och man sedan rättar till så är ju inget förlorat. Tvärtom. Det är ju så man växer.

    SvaraRadera
  10. Precis Ulf och Carina ,ibland uttrycker man sig för snabbt och förhastat,jag själv gör det själv emellanåt liksom dom flesta andra människor/Petter

    SvaraRadera