söndag 6 mars 2011

Att Moderaterna störtdyker är ingen skräll.


Skånskan skriver idag: Kraftigt ras för M.
Jag är inte förvånad. Och eftersom mätningen torde vara gjord innan Reinfeldts blamage med MP i veckan, så ser jag bara hur förtroendet för M kommer att följa det nu inslagna raset.
Veckans omfattande och uppluckrandet reglerna som strider mot utlänningslagen, får mig förbluffat att undra över om statsminister Reinfeldt mår bra, och om han har förstått sitt regeringsuppdrag. Att leda Sverige, att se till sitt folks bästa och att lagar och regler ska vara rimliga och följas av alla medborgare.

Reinfeldt bröstar sig som en tupp och vägrar halsstarrigt att "ge efter för mörka krafter". Därmed blottar Reinfeldt att han inte begriper att de beslut han fattar med ett långfinger "mot SD", faktiskt är långsiktigt skadliga och förödande ur rättssmedvetandesynpunkt för hela landet. Vilka andra lagar statsministern att vi inte behöver följa, undrar jag.
Sedan 1200-talet har gällt att "Land ska med lag byggas". Men personer som numera bryter mot lagen och befinner sig olagligt här, ges således rätt till fri hälso-och sjukvård.

Många undrar nu över statsministerns besatta hat mot Sverigedemokraterna. Själv tolkar jag Reinfeldts politik mer som ett hat mot allt det som är svenskt, oss svenskar, vår svenska kultur och värderingar och våra svenska lagar.

Jag tror han behöver hjälp.

SvD Expressen Lotta Gröning Marie Söderqvist

13 kommentarer:

  1. Bra skrivet Carina! Håller med dig fullständigt!
    /Diskurs

    SvaraRadera
  2. "Och eftersom mätningen torde vara gjord innan Reinfeldts blamage med MP i veckan"

    Jag läste på Politiskt Inkorrekt att mätningen sträckte sig från den 23/2 till och med den 2/3, dagen före Alliansen offentliggjorde att de hoppat i säng med MP.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-03-06 14:13

    Jag å min sida glädjer mig åt MPs siffror. Med den styrkepositionen kan det siktar på fler överenskommelser, sjuk- ,och arbetslöshetsförsäkringen nästa, tack!

    SvaraRadera
  4. De som inte tycker om Reinfeldts politik och M just nu, ser nog mer att det är MP som drar M ner i diket.
    Om MP vinner på själva saken, så är de smartare än jag trodde!

    SvaraRadera
  5. Ulf Hjertén2011-03-06 14:39

    Precis som S fått erfara får kanske nu M erfara att inga "trän tillåts växa upp i himlen". Och i de snabba mediernas tidevarv kan opinioner snabbt växla. Å andra sidan: När prickade en opinionsmätning rätt? Sedan kan det finnas flera frågor som gör att M tappar. Att ungdomsarbetslösheten inte ger sig. Att de utförsäkrades situation mer och mer uppmärksammas. Sänkta pensioner när man samtidigt trumpetar att svensk ekonomi växer sig allt starkare. Det hjälper inte alltid att ha större delen av media bakom sig. Människor kan faktiskt fortfarande tänka själva och läsa av sina kontexter.

    SvaraRadera
  6. Tror inte opinionsmätningar knappt ett halvår efter riksdagsvalet,och med 3,5 år till nästa, har så stor betydelse.Håller dock med Ulf när han skriver "inga trän tillåts växa till himlen".Med andra ord det är inte bra för demokratin om ett parti blir för stort,gäller såväl M som S./Petter

    SvaraRadera
  7. Kan inte begripa hur lätt det tydligen är att bli uppblåst, pompös och maktfullkomlig. Det skrämmer mig.

    SvaraRadera
  8. Thorsten Schütte2011-03-06 16:53

    "Att de utförsäkrades situation mer och mer uppmärksammas." Här har Ulf en viktig poäng. Nästan alla har någon i bekantskapskretsen som har råkat illa ut i sjuk- och/eller arbetslöshetsförsäkringen. Detta bör nu slå igenom i opinionen inte bara mot KD, men även mot de egentligen ansvariga, M. Jag hejar på kyrkornas påskupprop i denna fråga!
    "Om MP vinner på själva saken, så är de smartare än jag trodde!" Ja, förståsigpåarna har alltför länge underskattat MP. Och det visar även att invandringsfrågan är polariserande på det lilla viset att den väcker stark engagemang i båda lägren i denna fråga, det ena gynnar SD, men det andra MP!

    SvaraRadera
  9. Thorsten.
    Ett kort inlägg från mig....
    Ska jag tyda din åsikt som MASSINVANDRINGEN
    är en miljöfråga ???? Eller menar du att detta parti enbart skall skörda segrarna,av de andra partiernas misslyckande ???(undantaget mitt SD)

    SvaraRadera
  10. Bra skrivet Carina, jag tycker också att det inte står rätt till. Han , Fredrik verkar drivas av något sorts hat, det börjar kännas mycket konstigt.
    Pompöst var ordet, han bröstar verkligen upp sig, varför!???
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  11. Thorsten Schütte2011-03-06 18:45

    Nej invandringen är inte en miljöfråga. Det finns andra frågor också och MP är inget enfrågeparti längre. Något för SD att ta efter om det vill överleva på sikt och bli mera relevant!

    SvaraRadera
  12. Välkommen tillbaka Lars!
    Har saknat dina kommentarer som motvikt till de 7-klövervänliga som de flesta andra står bakom;)
    Blir det något inlägg om kvällens Agenda, Carina? Björn "terriern" Söder är det få som sätter sig på...

    /HellBoy

    SvaraRadera
  13. Thorsten Schütte2011-03-07 17:18

    Jag står inte bakom något av de åtta klöverbladen, även om det är helt naturligt att det finns de som står närmare en själv på flera punkter än andra (annars vore man menlös). Men jag låter mig, utan förutfattade meningar, gärna överraskas!

    SvaraRadera