måndag 28 mars 2011

Årets bild,


tagen av Urban Andersson. Aftonbladet.
Vi hör en ny partiledare, med pastorns mässande ton och darr på stämman, tala om små barns rätt i livet. Vi hör honom säga med inlevelse, att det finns barn som inte kan gå på kalas för de har inte råd att köpa present.

Vi ser en ny partiledare som i handling mobbar ut en oliktänkande - som inte finns inom S enligt Mona Sahlin - på skändligaste maner.
På sin scen, inför kamraterna och miljoner TVtittare.

Juholt sjönk som en gråsten.
Jag är född i en familj där lynnigheten innebar att, med livet som insats, varje sekund försöka lista ut vad som egentligen sades och menades.
Därför är jag enormt beroende av tydliga signaler.
Dubbla budskap ger mig erfarenhetsmässigt stora skälvan.
No trust.

NSD

4 kommentarer:

  1. Ulf Hjertén2011-03-28 09:41

    Kongresser och applåder har jag fått nog av. Det är i vardagen allt prövas. Hörde Juholts lördagstal och hans söndagsavtackningar och hans avslutande startsignal. Det fanns mycket i detta som var bra om det nu bara följs av konkreta handlingar. Huruvida man upplever avtackningen av Östros som mobbing på öppen scen inför miljoner tittare beror nog på den egna kontexten. Juholt nämde en hel del positivt som Östros bidragit med och han underströk inte speciellt att Östros faktiskt varit en av arkitekterna av två valrörelseprogram som väljarna avvisat. Att då hylla Östros som någon slags vinnare hade ju varit hyckleri i fantomklass. Mona Sahlins tal var inte heller något av hennes bästa och det är ju ingen tvekan att socialdemokratin gör rätt i att byta partiledare. Hon känns inte längre som någon möjlig förnyare. Det betyder inte att både Östros och Sahlin kan komma tillbaka med nya krafter. Man ska givetvis akta sig för att slänga ut barnen med badvattnet. Precis som du Cristina får jag frossbrytningar när jag erfar dubbla budskap. Det gäller att vara lyhörd. Vi får väl hjälpa varandra med att finjustera signalsystemet.

    SvaraRadera
  2. Ulf Hjertén2011-03-28 09:43

    Förlåt! Carina heter du ju.

    SvaraRadera
  3. Hej Ulf du skriver: -"Juholt nämde en hel del positivt som Östros bidragit med..."
    Det är just det.
    Hans mun sa en sak.
    Kroppsspråket nåt helt annat.

    Anständigheten kräver av en stor människa att sätta sig över gammalt groll i ett såhär stort sammanhang.
    Själv undrar jag hur man tänker? Den ska ha en ros, den ingen, men den ska ha ett helt fång? Njuter man då, eller t.o.m roas av situationen?

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-03-28 11:03

    Östros bör söka sig till näringslivet eller till universitet. Bakom hans gnälliga och lillgamla uppträdande döljer sig nämnligen en oerhört kunning person!

    SvaraRadera