fredag 11 februari 2011

Zap mellan Sveriges segerhockey och TV3s Landskampen igårkväll.


Det svenska bröstet svällde ordentligt igårkväll, promenadseger i hockey, och Foppa i Landskampen - vilken kväll.
Foppa har star quality, no doubt about it, men på norrlandsvis, han är grabben alla killar vill vara polare med och alla tjejer drömmer om. Jag kan tänka mig att bara att stå nära intill honom måste kännas högtidligt och snudd på svimningsframkallande. Det kallas Det.
Peter Forsberg fick bland annat möta den norske hockeystjärnan Espen Knutsen i en tuff duell i Åres VM-backe. De två tidigare NHL-spelarna tog sig igenom en brant längdskidbana och sköt skidskytte med hockeyklubba mot ett mini-mål. Foppas enorma vinnarinstinkt gav honom en rätt enkel seger.
Men det var i intervjuerna som han segrade mest.
Lågmält berättade han om sig själv - och äntligen fattade jag varför mannen inte ger upp - han vill bestämma allt själv!
När han tvingades bort från hockeyn på grund av sin skadade fot, vaknade utmanaren i honom, kampen står alltså mellan honom och foten. När han besegrat den, ja, då kan Foppa säkert tacka för sig, och bli mästare på nåt helt annat.
Om Foppatoffeln, som sitter på kreti och pleti, och inte med bästa vilja i världen kan beskrivas som vacker, sa Foppa att han bara hastigt och lustigt lånat ut sitt namn till en polare - och hade nada med designen att göra.
Skööööönt att höra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar