tisdag 15 februari 2011

Wanja Lundby Wedins hycklande retorik får mig att spy.


Wanja Lundby-Wedin har under sin tid som LO-ordfärande drivit upp, och varit en garant för den löne- och bonuskultur som hon själv spottar fram indignerad avsky över.
LO publicerade förra veckan en undersökning om hur löneskillnaderna mellan de i toppen och de i botten ökat.Vanja Lundby-Wedin levererade då svidande kritik mot topparnas girighet.
-Direktörerna har inga som helst tveksamheter, utan tar ut så mycket de kan få som enskilda individer.
Men nu visar SVT Rapports granskning att VD Anders Sundströms i det fackligt kontrollerade försäkringsbolaget Folksam ökat sina inkomster rejält till över 6 miljoner kronor.
Wanja Lundby-Wedin anser inte att fackligt ägda Folksam kan jämställas med det övriga näringslivet.
????????????????????????????????????????????????????????????????????
Hennes eget styrelsearvode höjdes samtidigt med 14,5%.
(En industriarbetare fick nöja sig med 2,4%)
Det vore önskvärt om Lundby - Wedin gjorde en verklig reality check. Hennes mun hyllar Robin Hood - i själva verket är hon en riktigt grym kung Rickard.

6 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-02-15 18:59

    Det här med bonusar har gått helt överstyr, ingen nämnd och ingen glömd. Jag har lättare att fördras med i jämförelse med undertecknat betydligt högre, men avtalade löner för "höjdarna" än alla dessa fantasibonusar som eliten kliar ryggen på varandra med!

    SvaraRadera
  2. Hyckleriet är det som är mest motbjudande.
    /HellBoy

    SvaraRadera
  3. Ulf Hjertén2011-02-16 09:05

    Hon är nog inte i grunden en grym människa, men grymt naiv och klädd i bonusmaktens ledbandskoppel.

    SvaraRadera
  4. Det är verkligen en egenskap som jag uppskattar mycket hos dig Ulf, din vilja se nåt gott i alla, men när det gäller girighet, och giriga människor - då blir det svårt för mig.

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-02-16 09:42

    Jag tror Lundby Wedin har passerat bäst före datum. Jag håller med Ulf, hon har nog mera eller mindre halkat in i bonusslentrianen, och nu bör yngre förmågor ta över. Det behövs ett generationsskifte i fackföreningsrörelsen.

    SvaraRadera
  6. Ulf Hjertén2011-02-16 11:11

    "Giriga människor - då blir det svårt för mig". Ja Carina, för mig också och vi uttrycker nog samma sak. Men jag är inte riktigt framme vid att sätta likhetstecken mellan grymhet och girighet. Men där har jag anledning att tänka några varv till. Ordens valör är ibland svåra tt bestämma.

    SvaraRadera