måndag 28 februari 2011

Vad har Lena Sundström gemensamt med Saddam Hussein?


Det är inte det att jag inte lider med alla, speciellt de som är helt försvarslösa, tvärtom min empati känner inga gränser.
Däremot har jag måst skaffa mig en realistisk bild över hur det sorgligt nog är omöjligt för Sverige att skydda och ta hand om allihopa. Det svider, men är till slut logiskt.
Lena Sundström har inte gjort denna realistiska bedömning, och har av TV4 fått en plattform för sina jämmerliga propagandakampanjer som obevekligt träs över huvudet på oss nyhetstittare.
TV4 och Lena Sundström gjorde på söndagskvällen ett nytt generande inslag, och tar upp en grupp som bedömts att inte ha skyddsbehov, serbiska romer.
Och hon använder sig av en beprövad propagandametod, och utnyttjar ett litet gråtande barn i PR-syfte.
Effekten är lika frånstötande och vämjelig nu som då.

Jag behöver göra en Ryback.


Nyhetskanalen

8 kommentarer:

  1. Hej!
    Håller med dig till 100! Vämjelig är bara förnamnet!

    Underligt att Lena Sundströms motbjudande propagandakampanjer får härja fritt i en kommersiell kanal som tv4… Men vi behöver inte titta på hennes ”jämmerliga generande inslag som obevekligt träs över våra huvuden.”
    Vi kan stänga av eller byta kanal. Undrar förresten vad alla som betalar reklamsekunder tycker om det?
    Serbien är på väg att bli medlem i EU. Sedan december 2009 har serbiska medborgare kunnat resa utan visum till Schengenområdet. Parlamentet uppmanar de serbiska myndigheterna att vidta "lämpliga åtgärder" för att begränsa möjligheterna att missbruka viseringsfriheten, och framför allt "se till att serbiska medborgare verkligen informeras om sina rättigheter och skyldigheter". Antalet falska asylsökande från Serbien har ökat i flera EU-länder.
    Varför tas inte dessa sanningar upp i svensk media?
    De borde stoppas redan vi gränsen då de redan är solklart att de INTE har asylskäl enligt våra lagar!

    Hälsningar från Diskurs

    SvaraRadera
  2. Gråtande människor(speciellt barn) är jobbigt för andra människor, detta faktum utnyttjar folk och Lena Sundström visar sig tillhöra dessa vämjeliga människor(med jättegod värdegrund och människosyn).Kan bara hoppas hon får så mycket kritik att den marknadsledda kanalen ger henne foten. Maila lämpligtvis kanalledningen.

    /HellBoy

    SvaraRadera
  3. Propagandasverige gör sig mer och mer påmint i debatten nu för tiden, funkar inte ett vanligt uttalande så får man ta till mer beprövade metoder.
    Det är svårt idag för vanligt folk att få en korrekt beskrivning av verkligheten.
    Det är StatsTV, reklamTV, utländskTV, Internetinformation, Bloggar m.m.
    Dessutom måste man ha tillgång till allt, annars blir man snuvad på den information som man har rätt till.

    Nu håller man inom Svt/regering på att ta fram ett nytt system hur att detta skall finansieras.

    Det lär inte bli billigare för oss som vill få rätt information, var så säker!

    Kalleman

    SvaraRadera
  4. Ulf Hjertén2011-03-01 08:45

    Vad är rätt information? Reklamfinansierad? UD:s? Regeringskansliets? Riksdagskansliets? Tidningarnas? Tidskrifternas? Internetsajternas?Timbros? Arbetarrörelsens tankesmedjas? I mediasamhället översvämmas vi av tankar och idéer och sammanställda upplysningar av skeenden som andra människor upplever som trovärdiga. I allt detta måste jag som liten enskild människa försöka hitta sanningar för mitt hjärta och mitt förstånd. Det är inte lätt. Man måste börja med en grundidé, en grundfilosofi som man man kan bygga vidare på. Värden som jag känner håller. Det kan vara FN:s deklaration om mänskliga rättigheter. Det kan vara min kristna tro eller andra livsfilosofier. Då kanske man kan undvika "tuvhoppandet" eller följa den som för tillfället skriker högst. Det allra viktigaste tror jag är, att vad jag än väljer för grund, så måste där finnas plats också "för den andre".

    SvaraRadera
  5. Nä, det är inte lätt, för att försöka följa sin inre kompass, så vore det i alla fall en välsignelse om vi slapp stötande påverkan som är så vulgär att den motverkar sitt syfte.

    SvaraRadera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  7. Det är så fascinerande att du oroas mer över vad brott mot mänskliga rättigheter och brist på humanistisk moral ger för bild av folk (som du) som gett tummen upp för dem - än företeelserna själva. Uppmärksammande av band der grövsta man kan göra mot familjer och barn är "vämjelig propaganda". När fan störtdök hjärtat i Sverige?

    SvaraRadera
  8. Det är inte uppmärksamheten som jag vänder mig mot. Det är HUR! Läs igen!
    Oroa dig inte för Sveriges hjärta, men försök förstå att hjärnan måste va med också.

    SvaraRadera