söndag 13 februari 2011

USA-hatare ljuger faktiskt så han tror sig själv.


En journalist i Aftonbladet skriver:"Medan miljondemonstrationerna pågick i Kairo och allt stod och vägde hördes bara tvetydigt mummel från USA och EU. Barack Obamas administration uppmanade försynt diktatorn Mubarak att ”införa reformer”, vilket lät som ett cyniskt skämt."

LÄS: "Israel shocked by Obama's "betrayal" of Mubarak"


"Obama urges Egyptian army to ensure democratic change."



Saudis Told Obama 'Not to Humiliate Mubarak'

Vad kan man begära av en svensk journalist? Att hans sanning överensstämmer med fakta? Att han är påläst och initierad?
Isåfall är det ingen idé att läsa Guillou, hans värld är så bitte-, bitteliten, och när krönikan inleds med egensnickrad och reflexmässig och intill-döden-förutsägbar-propaganda, nä då orkar jag inte läsa längre.

11 kommentarer:

  1. En svensk journalist som är"påläst och initierad"finns sådana ??? Dessa speglar väl samhället i övrigt,d.v.s mot fullständigt förfall.En "klar" bild gav vår populäre utrikesminister,när han kommenterade utgången i Egypten !! Vad jag förstod,hade hela händelsen gått honom spårlöst förbi....Men läser man enbart vår inhemska press,kan mycket gå förlorat !!!

    SvaraRadera
  2. Läste en artikel skriven av Anna Ekström Expressen...Finns idag på deras nätsida.Om denna person är journalist,måste jag relativera mitt inlägg ovan!! Faktiskt en person som naggar i kanten av verkligheten.Hur den sluppit genomn censuren,är och förblir för mig,tillsvidare en gåta !!! Rubriken: Badies brödraskap måste tas på allvar.....

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-02-13 13:19

    Båda har rätt. I början drog Obamaadministrationen benen efter sig, men sedan skärpte den sig/skärpte den tonen.

    SvaraRadera
  4. "tvetydigt mummel" "försynt", vi kan inte ha hört samma sak. Men Guillou kanske var med i samtalen mellan Mubarack och Obama......
    Har varit ute och skottat fram båten i Dalarö, men nu ska jag kasta mig över Anna Ekström, jättenyfiken!

    SvaraRadera
  5. Thorsten har rätt, från början så sa inte Obama mycket alls utåt sett och det tog betydligt längre tid än om det gäller någon annan diktatur som Iran eller Kuba.

    SvaraRadera
  6. I övrigt så är din första länk till hur Israel är chockade över Obamas länk rätt talande. Mellanösterns "enda demokrati" är uppenbarligen inte så intresserade av att Egypten blir en demokrati och gör sig av med sin diktator...

    SvaraRadera
  7. Alltid Rött Alltid Rätt - redan din signatur förklarar dina synpunkter. Alltså var de förutsägbara.
    Du och jag har helt enkelt helt olika synpunkter på Obamas hållning och hans påverkan på Mubarak i Egyptenrevolutionen.

    SvaraRadera
  8. Thorsten Schütte2011-02-14 09:09

    Alldeles oberoende vem som ligger närmare sanningen i just det här fallet har vi det ständigt återkommande "mina fienders fiende är min vän" syndrom som förgiftar den internationella politiken. Jag inser att man inte kan sluta samarbeta med ett land för att det är en diktatur och att man måste hitta en praktiskt fungerande modus vivendi, men man får aldrig låta beroendet av en diktatur blir för stor och inte låte det urarta i vänskap. Man ska markera en viss kylig distans.

    SvaraRadera
  9. Thorsten gäller detta också kommunistiska stater typ,Venezuela,Nord-Korea och inte minst Kina...Ja,även till del Ryssland,om man ska tro vår utrikesminister !!!Hur delar man ut olika kriterier,vad gäller statsskick över hela klotet ?? Är det ONDA el.GODA demokratier/diktaturer,eller är det kanske i slutändan också RELIGIÖST betingat,hur de ska uppfattas i västvärlden ???

    SvaraRadera
  10. Thorsten Schütte2011-02-14 09:33

    Tja, politik är det möjligas konst och innebär alltid kompromissande. Bara den som inget gör behåller sina händer helt rena. Men, den av mig ovan nämnda kyliga distansen bör man kanske visa lite oftare, men förstås utan att övergå till ett slags vuxenmobbning diplomater emellan!

    SvaraRadera
  11. Ulf Hjertén2011-02-14 12:30

    Bara detta att Obama blev vald till president är ett under. Att han fortfrande är vid liv efter att ha vågat göra något åt sjukförsäkringssystemet är ett under. Skulle han lyckas med sin lågmälda hållning i mellerstaösternpolitiken vore ett under. Men hur länge ska vi fresta underens möjligheter?

    SvaraRadera