söndag 20 februari 2011

Sommestad - partiledare-wanna-be?


I kvällens ”Agenda” i SVT möttes Lena Sommestad (S), som finns med i spekulationerna kring vem som ska bli Socialdemokraternas nästa partiledare, och Stockholms skolborgarråd Lotta Edholm (FP) i en debatt om skolan.

Jag bryr mig inte så mycket om debatten som sådan, ståndpunkterna är så otroligt förutsägbara. Däremot var jag nyfiken på den kvinnliga kandidaten som seglat upp som ny oppositionsledare, Lena Sommestad.
Jag inbillar mig att om jag själv var påtänkt, så skulle en debatt i SVT2s Agenda sitta som en smäck, bättre showroom får man leta efter. Jag tog på mig falkögonen.
Och blev så besviken.
En årgångsbroiler till Sahlin, fast med Anitra Steens gälla pipröst och med Maud Olofssons terrierbeteende och beskäftighet upphöjt till tio.
Sorry, you blew it, Sommestad - det kommer aldrig, säger aldrig. att bli du.
Såvida inte alliansen får bestämma själv.


Expressen Expressen

7 kommentarer:

  1. Idag är Veronika Palm huvudnyhet, så vi kan välja mellan pest och kolera.
    //Anti(S)

    SvaraRadera
  2. Tittade på debatten mellan Lena S och Lotta Edholm.Fick intrycket av att hon (Lena)verkade tämligen intetsägande ,vad hon egentligen tycte om friskolor framgick inte av debatten./Petter

    SvaraRadera
  3. Håller faktiskt inte med alls. Jag såg debatten och tyckte främst att sommestad hade sakliga argument och gjorde ett erfaret intryck.

    Och att kalla sommestad för en årgångsbroiler till mona sahlin, vad betyder det? att sommestad är professor när sahlin inte pluggat vidare, eller att sommestad vill se kunskapens roll i politiken stärkas medan sahlin..tja.. verkligen inte visade tecken på att vilja något sånt? Etc. De har ju ingenting gemensamt (deras ålder vet jag ingentign om, men är något mindre väsentligt..)

    Och att för övrigt "anti(s)" i kommentaren tycker att "vi kan välja mellan pest eller kolera"... vilka är "vi" som väljer - de som är anti s? Många som är emot s ska ha åsikter om vem som borde bli s-ledare, och det är väl knappast en chock att någon med borgerliga åsikter inte vill att s ska ha en partiledare som företräder välformulerade åsikter från vänsterkanten?

    Nja.. skulle verkligen vilja läsa några inlägg som ville bemöta sommestads faktiska argument på ett sakligt sätt. gärna med en trevlig ton för en gångs skull.
    Besviken!

    /Johannes

    SvaraRadera
  4. Ledsen att jag gjort dig besviken, Johannes, men som jag skrev så inriktade jag mig denna gång inte på de förväntade argumenten, bara på Sommestads framträdande. Just på grund av hennes påtänkta kandidatur. Och jag blev besviken.
    Jag har haft två riktigt uppriktiga förslag på s-ledare, Damberg och Baltjan. Varav en idag sviker sina väljare och går bort/ till näringslivet. Återstår Damberg som i mina ögon är den nytänkande friska fläkt som S behöver, och som kan utgöra ett verkligt hot mot Reinfeldt/Borg.
    Jag är ledsen men jag ser fortfarande Sommestad bara som en ny Sahlin, intet nytt under solen. Och jag kan inte se henne samla partiet. Det behövs ny debatteknik (inte agressiv slugger), ungdom och fräscha visioner.

    SvaraRadera
  5. Håller helt med dig! Hur har S kommit på att lansera denna människa!

    SvaraRadera
  6. Pagrotsky eller Ingenting..bara han kan rädda sossarna.

    SvaraRadera
  7. Är det verkligen så, Nene? Berätta för mig som inte ser storheten i denne politiker. Men är uppriktigt nyfiken!

    SvaraRadera