måndag 28 februari 2011

Snacka går ju....



Den svenska lagstiftningen bedöms ge goda förutsättningar för invandrare att delta i samhället. I en ny studie hamnar Sverige i topp över hur länder klarar integrationen.
Framför allt värderas den svenska lagen som fördelaktig inom arbetsmarknad, familjeåterförening och anti-diskriminering. Boende, utbildning och medborgarskap får inte lika höga betyg.

Den viktigaste parametern, invandrarnas vilja att integreras verkar inte vara av intresse.


Visserligen är det uttryckligen själva l-a-g-a-r-n-a som det skryts om här, men ändå:
Fråga nummer ett måste bli - hur i helsefyrs uselt och undermåligt funkar det i andra länder om Sverige är bäst?
Nummer två, är det Khadaffi själv eller hans kusin Bagdad-Bob som presenterat resultatet?



Kuriren
Nyheterna Aftonbladet

3 kommentarer:

  1. Ulf Hjertén2011-03-01 08:57

    Ett gammalt ordspråk kan väl vara tänkvärt: "Kasta inte bort barnet med badvattnet". Trots alla skönhetsfläckar så är nog moder Svea inte så oäven ändå. Sverige är nog trots allt ett ganska hyggligt land att bo i. Varför tror ni att så många trasiga och översiggivna människor i vår söndrade värld drömmer om att få komma till Sverige? Det är kanske tur att endast en liten rännil har möjlighet att ta sig hit. Tur för våra samvetens skull.

    SvaraRadera
  2. Sverige är väldigt bra att bo i. För somliga. Inte alla.
    Och varför så många människor drömmer om att få komma till Sverige? Jag har mina funderingar, Ulf, de är nog inte alltid riktigt lika sköna som de skäl du förmodar.

    Varför jag så ihärdigt fortsätter att granska medias feghet, förljugenhet och propaganda är för att det land som bara har EN röst och en hyllningskör till den, aldrig har lett till framgång. Eller framtid.

    SvaraRadera
  3. Ulf Hjertén2011-03-01 11:52

    Nu är det ju inte så att bara en röst och en hyllningskör till den hörs i den svenska debatten. Jag hör , för att ta ett exempel, alldeles tydligt Carinas röst. Förringa inte den. Eller alla andra som också granskar och kommenterar vårt lands invandringspolitik. Det du menar med media vet jag inte säkert. För mig är i vart fall media ett större begrepp än TV och rikstidningarna. Min egen lokaltidning är ett litet ex. där inte sällan det finns syrligt granskande kommentarer till den förda invandringspolitiken.

    SvaraRadera