tisdag 15 februari 2011

En rak fråga:


Är Iran nästa Egypten?


Iranian news
AoL news The Hill

5 kommentarer:

  1. Knappast eftersom Islamisterna redan styr här....F.ö alla ni som,med glada tillrop, hejat för upproren i Tunisien och Egypten ...
    Hur skall nu den stora flyktingvågen mot Europa lösas ??? Tydligen fanns andra intressen än "demokrati" hos dem som gick på ut gatorna,men det borde kanske insetts tidigare.Just nu kommer tusental dagligen till sydeuropa,och talen väntas öka när nu Egyptierna också söker lyckan norr om Medelhavet !!!

    SvaraRadera
  2. Ulf Hjertén2011-02-16 08:40

    Egypten har visat, att även om det finns starka fundamentalistiska bakåtsträvande krafter i ett muslimskdominerat land, så är det ändå en majoritet mot och om denna majoritet får lite luft under vingarna kan frihetsunder inträffa. Vi hoppas att det håller och kan inspirera folken i fler arabländer, bland dem Iran, att ge röst åt sin frihetslängtan. Dessvärre visar historien att med revolutioner följer förföljelse av vissa grupper. Ex. kristna minoriteter eller människor som motarbetat arbetet mot frihet. De blir inte sällan flyktingar enligt de internationella överenskommelser som fastställer flyktingstatus. Sådana smågrupper dyker nu upp i medelhavsområdet och någon rännil når säkert våra breddgrader. Och prövar vår vilja och styrka att leva upp till de överenskommelser som lagts fast av en enig riksdag. Förhoppningsvis möts detta bekymmer med generositet och god vilja. Allt annat är spikar i mörkrens kistor.

    SvaraRadera
  3. Ulf:
    Du skriver betr.Egypten -ett muslimsdominerat land-,"så är det ändå en majoritet mot" !!!Hur kan en minoritet bli en majoritet ??? Betr. dina "smågrupper" som nu söker lyckan i Europa,och därmed sviker sina egna lands försök, att byggas om till det bättre.I går var det c:a 2.000 nya som anlände.I dag på morgonen rapporteras att ett otal överfyllda båtar är på väg från Egypten riktning norr.!!Om nu dessa "små" grupper lämnar sina hemländer,efter att ha randalerat på gator o.torg,tyder det inte på att andra intressen stod i förgrund...eller...Till slut är generösitet i Europa,liksom viljan outtömlig ????

    SvaraRadera
  4. Ulf Hjertén2011-02-17 11:59

    En majoritet av muslimerna är emot den fundamentalism som förslavar, krymper och dikterar. Det är ju mot detta som folket en masse dragit ut och protesterat mot. Det är också de krafterna , den vinden som vi ska försärka med vårt stöd och vår uppmuntran. Vi ska naturligtvis också uppmuntra de nya ledarna att hämnas med skoningslös förföljelse mot dem som tänker och tycker annorlunda. Då minskar ju flyktingströmmarna. Ytterst få vill bli flyktingar.

    SvaraRadera
  5. Ulf Hjertén2011-02-17 12:01

    Uppmuntra de nya ledarna att INTE hämnas .....

    SvaraRadera