fredag 11 februari 2011

De kallas de kränkta fosterbarnen.


Anne Skåner, ordförande i Riksförbundet Samhällets Styvbarn skriver idag på Newsmill
"Det blev en stor dag, kanske den största för de tusentals vanvårdade preskriberade fall som i går fick sitt erkännande av minister Maria Larsson. Samhället har gjort fel mot barnen, samhället skall kompensera och en offentlig ursäkt skall snarast genomföras."

Själv tagen och gripen av nyhetsinslaget igår, där en "omhändertagen flicka" (nu vuxen trasig kvinna)berättade om sin mardrömsplacering hos en äldre ensam man på en ödslig ö, utan någon kontakt med sociala myndigheter, gläds jag idag.
Tiden läker inte sår. Och pengar - 250 000 kronor - ett plåster på ett magsår.
Men, jag sänder tacksamhetens varmaste och dyraste tankar till de drabbades drivande eldsjäl, Kerstin Wigzell.

Expressen DN Arbetarbladet Dagen SvT Rapport

2 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-02-11 13:22

    Ja, det är bra att allt det här kommer fram, tvångssteriliseringar, barnhemsbarn, fosterbarn, romer och tattare - synder som egentligen ej kan göras ogjort, men där ursäkt och skadestånd ändå är ett medgivande att makten gjort fel. Jag bara darrar: vilka avslöjanden kommer att låta vår tids beslutfattare stå där med skam om, säg, femtio år? Vad har vi lärt oss? Har vi lärt oss överhuvudtaget? Föraktet för svagheten är försåtligt och nästlar sig in överallt!

    SvaraRadera
  2. Håller med er! Tack för dina kommentarer Thorsten Schütte! Ytterligare en viktig fråga som måste få plats och inte får glömmas!

    SvaraRadera