lördag 12 februari 2011

ALLA ska dit - utom jag......


........ för jag anmälde mig för sent.
Eftersom inbjudan kom under semestern.
Så i morgon ska jag hänga utanför bokhandeln klockan 14, pressa näsa och ögon platta och dregla på fönstret, och känna mig som HC Andersens utfrusna flicka med svavelstickorna. Ty därinne i stugvärmen kommer alla de malliga 40 som anmälde sig i god-himla-tid, sitta och höra på Inga-Britt Ahlenius, när hon på Författarträffen berättar initierat bara för de närvarande förstås, allt om BanKi Moon och våning 38 och den nya boken.
Fast.
En liten tröst fick jag ju på Skavlans eminenta program ikväll. Min Björn och jag blev genast klarvakna, sträckte på oss i soffan och lutade oss storögt mot TVn. Ty in till Skavlan kom Inga-Britt Ahlenius, denna mondäna erfarenhetsförmögna kvinna, så bildad, så verserad, och med den magnifika blicken. Och så plötsligt kallar hon FNs generalsekreterare för Stolpskott - på goda, redogjorda grunder - då tror jag på vartenda ord och lite till.
Jag vill äga hennes signerade bok.
Ha-Ha-Ha-Ha-HA-Begär.

4 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-02-12 08:29

    Ja, hon är en redig kvinna. Ban Ki Moon bör vid nästa val ersättas av Anders Fogh Rasmussen, han visar sig mycket exekutiv son NATO-chef. Men han är nog för stark för USA mm som ju vill ha en mes.
    Nu blir det skidåkning och snöskottning vid stugan

    SvaraRadera
  2. Ulf Hjertén2011-02-12 09:11

    Instämmer med Carina och Thorsten. Jag har tidigare kommenterat hennes skrivande efter att ha läst valda stycken ur hennes rapport. Hennes orädda kommentarer om FN chefens ickeledarskap avslöjar dessvärre att FN knappast är mer än en papperstiger. Detta i en tid då det jäser på så många håll i vår konfliktfyllda värld. Jag börjar också förstå lite av Dag Hammarskölds och Koffi Ammans mod. De fem "permanenta strutsarna" borde avpermanentas (om nu det ordet går klart för svenska akademien).

    SvaraRadera
  3. På min lilla arbetsplats hade vi en kvinnlig Ban Ki Moon med ett hov av ja-sägare i ett eget litet terrorvälde, de finns tyvärr på många cfefspositioner. MEN på FN????
    Det är ju skandal i kvadrat att en symptomatisk "ledare" som Ban Ki-Moon lyckats glida ända upp i toppen där han absolut, och under inga omständigheter, borde få sätta sin lilla fot. Detta val av våra ledare - inte minst BanKi-Moon, säger dessvärre massor om oss människor.

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-02-12 18:36

    Ja, det är viktigt att inte bara skjuta på Ban Ki Moon, ett slags mr Chance, som blev den kompromisskandidat de fems gäng kunde tänka sig leva med. Han är sannolikt djupt olycklig i sin påtvingade roll.

    SvaraRadera